Nieuwsalert per mail ontvangen

© Hochkönig

De gondels van de nieuwe Natrunbahn in Hochkönig zijn geleverd

Wintersportredacteur

Vanaf deze winter is de Dorfjet in Hochkönig vervangen door een ultramoderne 10-passagiers gondellift. De komst van deze nieuwe lift verbindt het lagergelegen skigebied rondom Maria Alm met de Köningstour. De Natrunbahn kan binnen een uur 2000 mensen nar het hoger gelegen gedeelte van de Natrun brengen.

Gondels geleverd

Afgelopen week zijn de gondels afgeleverd bij het dalstation. De volgende stap is om de gondels aan de kabel te hangen, zodat men de eerste tests kan uitvoeren. De lift moet bij de seizoenstart, die in de eerste week van december staat gepland, functioneel zijn. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de gasten in vervulling, het is hiermee namelijk mogelijk om het grootste gedeelte van het gebied te bereiken per lift.

Sonnbergbahn

Naast de vervanging van de Dorfjet is er in het skigebied nog een andere nieuwe liftverbinding gebouwd. Deze verbinding, de Sonnbergbahn, maakt de oversteek van de Aberg naar Natrun mogelijk. De komst van deze twee liften zorgt ervoor dat de Köningstour uitgebreid wordt. Deze skitocht bestond voor de komst van de liftverbindingen uit 5 bergtoppen en 32 km aan pistes. Vanaf deze winter gaat de tocht bestaan uit 6 bergtoppen en 35 km aan pistes.

 

Foto-update

In augustus gaven wij al een foto-update over de bouw van de Sonnbergbahn. Leuk om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een nieuwe lift. Lees onderstaand artikel voor meer informatie.

FOTO-UPDATE: Verbinding Maria Alm en Aberg

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in