Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tickets nachttrein Zwitserland vanaf vandaag te koop

wintersport met de trein

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Steeds meer mensen kiezen voor een wintersport met de trein en dat is niet zo gek ook. Het is een van de duurzaamste manieren van reizen naar de Alpen. Goed nieuws voor de mensen die met de (nacht)trein naar Zwitserland willen. Vanaf 12 december gaat de nachttrein naar Zwitserland weer rijden. Vanaf vandaag zijn de tickets voor deze trein, die vanaf Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Basel en Zürich rijdt, weer te koop bij NS International. Een ritje in de Nightjet Zürich, zoals deze nachttrein heet, is al een beleving op zich.

Nachttrein Zwitserland

Met de trein op wintersport is een ontspannen manier van reizen. Je hoeft geen uren zelf te rijden en als je met de nachttrein gaat, slaap je waarschijnlijk toch het grootste gedeelte van de reis. Alleen maar fijn dus dat de nachttrein naar Zwitserland komende winter weer rijdt. Zitplaatsen voor de nachttrein zijn al vanaf € 38,- per persoon te boeken, voor ligplaatsen betaal je € 50,-. Wil je echt lekker slapen tijdens de reis, dan kun je voor € 90,- een slaapplaats boeken. De Nightjet Zürich vertrekt om 20.30 uur vanaf Amsterdam Centraal en komt rond 08.05 uur de volgende dag aan in Zürich.

Wintersport in Zwitserland: 5 fijne skigebieden op een rij

Andere mooie treinreizen door Zwitserland

Zwitserland is het land van de indrukwekkende vierduizenders, fijne skigebieden en, jawel, prachtige treinreizen. Het is een absolute aanrader om hier eens een treinreis te maken. De Alpine Cruise, Golden Pass Winter Experience en de Grand Train Tour of Switzerland zijn allemaal treinreizen die je laten genieten van het prachtige Zwitserse landschap. Tijdens de Alpine Cruise, een nieuwe rondreis van de Rhätische Bahn, kom je langs de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Graubünden. De Golden Pass Winter Experience doet z’n naam eer aan, met een 5-daagse rondreis inclusief stop op Jungfraujoch. De echte fan van Zwitserland kan het best de Grand Train Tour of Switzerland boeken, waarbij je langs maar liefst 11 grote meren, 5 UNESCO Werelderfgoedlocaties en talloze uitzichten komt. Tot slot is er nog de Winter Magic Tour, waarbij je een stedentrip, treinreis en wintersport combineert. De treinreizen zijn gemakkelijk te boeken en echt een aanrader om het land te ontdekken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in