Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Tekort aan Nederlandse skileraren tijdens de schoolvakanties

Veel Nederlandse wintersporters gaan in de schoolvakanties met het gezin op skivakantie. Vooral Oostenrijk is populair, omdat je daar veel skigebieden met Nederlandssprekende skileraren vindt. Dat betekent dat er ook extra veel Nederlandse skileraren nodig zijn. Helaas is er op dit moment nog een flink tekort aan skileraren tijdens de schoolvakanties.

Skiles in het Nederlands

Veel ouders vinden het een prettig idee dat de kinderen in eigen taal skiles volgen. Maar ook volwassenen die voor het eerst gaan skiën, geven de voorkeur aan skiles in eigen taal. Je kunt alles gemakkelijk vragen en er is geen taalbarrière. Veel mensen kiezen speciaal voor Oostenrijk vanwege de grote hoeveelheid skigebieden met Nederlandssprekende skileraren. De teleurstelling is dan ook groot als er voor het kind geen plaats meer is in een Nederlands skiklasje.

 

Vacatures skileraren in het hoogseizoen

Oostenrijkse skigebieden zoeken ieder jaar weer veel (beginnende) skileraren die vooral in de maand februari willen en kunnen werken. In deze maand vallen de meeste schoolvakanties en is de vraag naar skileraren het grootst. Het voordeel van Nederlandse skileraren is dat de meeste ook een aardig woordje Duits en Engels spreken. Een win-winsituatie dus. Naast de voorjaarsvakantieperiode is ook Pasen erg druk. Meerdere landen, waaronder België, hebben dan paasvakantie.

Tekort aan Nederlandse skileraren

De vraag is groot en helaas is er nog een flink tekort aan Nederlandssprekende skileraren. In populaire gebieden, waar veel Nederlanders komen, worden nog veel Nederlandssprekende skileraren gezocht. Bijvoorbeeld in Kaprun, Hinterglemm, Flachau, Ellmau, Königsleiten, Gerlos en Sölden.

Lees ook: top 5 skigebieden met Nederlandse skileraren

Skileraar worden

Denk jij na het lezen van dit artikel: ‘Hé dat lijkt me wel wat!‘? Om skileraar te worden heb je je Anwärter diploma nodig. Met dit diploma mag je lesgeven aan beginners en lichtgevorderde, aan kinderen of volwassenen. In de schoolvakantie zijn er natuurlijk veel kinderen, maar veel ouders kunnen wel een lesje gebruiken. Voor de kinderen boeken de gezinnen meestal groepsles en voor de ouders vragen ze vaak een privé-les aan. Een Anwärter-skileraar kan zowel groeps- als privéles geven. Snowlife biedt een 11-daagse opleiding tot skileraar aan. Dat kan in oktober, november, december en januari.

Ook interessant: redenen om skileraar te worden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in