Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stubaier Gletscher opent na tijdelijke sluiting morgen weer

Wintersportredacteur

Je kon al sinds 16 oktober skiën op de Stubaier Gletscher, maar de afgelopen dagen was de gletsjer tijdelijk gesloten. De harde wind en slechte weersvoorspellingen waren de redenen voor deze beslissing. Nu is er goed nieuws, op de website van het gletsjerskigebied staat aangekondigd dat de liften morgen om 8.00 uur weer starten om de wintersporters de berg op te brengen.

Skiseizoen op de Stubaier Gletscher

Er ligt nog niet ontzettend veel sneeuw, maar afdalen was al mogelijk op de Stubaier Gletscher. Later dan ooit tevoren begon het skiseizoen op 16 oktober. Door middel van sneeuwdepots en het nieuwe sneeuwkanonnensysteem was het vanaf midden oktober mogelijk om een piste te openen. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd om skiën al vroeg in het seizoen mogelijk te maken met allerlei nieuwe faciliteiten. Toch moest het skigebied tijdelijk z’n deuren sluiten.

Vanaf morgen weer open

Na een korte pauze van een paar dagen kun je vanaf morgen weer gebruikmaken van alle geopende faciliteiten op de Stubaier Gletscher. Wat dit inhoudt? Vier liften, één piste en één restaurant zijn vanaf morgen weer in bedrijf. Met de gondellift 3S Eisgrat I kun je tot het middenstation komen, de gondellift Gamsgarten II brengt je verder de berg op. Ook de stoeltjeslift Rotadl en sleeplift Daunferner draaien vanaf morgen weer op de Stubaier Gletscher. Afdalen kun je van piste 7 en lunchen in Marktrestaurant Gamsgarten.

Gaat het nog sneeuwen?

De komende dagen blijft het flink koud op hoogte en valt er her en der een vlok sneeuw. Helemaal op de top van de berg kan er deze week nog zo’n 15 centimeter sneeuw vallen. Voor nu wordt er ook vooral sneeuw voorspeld voor volgende week maandag, dan kan er nog eens 15 centimeter bijkomen op de Stubaier Gletscher.

Webcams op een rijtje

Zo is het op dit moment op de gletsjer:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in