Nieuwsalert per mail ontvangen

Stilte voor de storm

Momenteel wordt er smachtend uitgekeken naar de Carnavalsweek en de Krokusvakantie. Bij de skischolen worden momenteel bijna 100 procent meer leraren ingeschakeld om de Nederlandse toestroom van toeristen te kunnen handelen. De restaurants slaan groots in en de après-ski heeft de afgelopen weken warm kunnen draaien om straks de vele liters bier, wijn en gluhwein in te kunnen schenken. Maar vandaag zijn de pistes nog leeg en zijn er nog geen rijen te bekennen bij de liften. Op de piste is het rustig, maar in de dalen en dorpen begint de hoeveelheid toeristen te vermenigvuldigen. 

Momenteel stromen de dalen vol met zwaar bepakte auto’s, en dat is duidelijk te merken in het aantal km files vanuit Duitsland. De ANWB waarschuwde meerdere malen dat het op de Duitse autobahn zeer druk kon zijn.

Om files in de dalen te voorkomen dienen alle hotels snel de toeristen te herbergen. Maar omdat dit vaak in een te langzaam tempo gaat door de grote drukte, stroopt de automassa zich op en zorgt voor elle lange files op de bergpassen.

Bij de skiverhuur staan momenteel rijen tot buiten aan toe. Alleen de ‘slimme’ wintersporters die materialen online hebben gereserveerd kunnen direct hun materialen afhalen en de rijen vermijden. Let goed op dat het materiaal goed wordt afgesteld (leeftijd, skiniveau, gewicht, lengte, schoenmaat). In de haast en door de topdrukte worden hier bij verhuurbedrijven nog wel eens fouten gemaakt. Voorkomen is beter dan genezen.

De restaurants verwachten vanavond een volledige bezetting, vanwege de wintersporters die hun wintersport willen inluiden met een heerlijke traditionele Oostenrijkse schnitzel. Wil je uit eten, zorg dan dat je vroeg richting het restaurant gaat.

Veel skischolen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om online reserveringen te maken. Het is zeker aan te raden om hier gebruik van te maken, want ook hier staan de rijen tot buiten de ingang.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in