Nieuwsalert per mail ontvangen

Steeds meer vals geld in omloop in de skigebieden

Wintersportredacteur

Tijdens het afgelopen winterseizoen is veel vals geld onderschept. Vooral in de skigebieden in het Salzburgerland lag het aantal valse bankbiljetten erg hoog. 

Veel vals geld in omloop

In 2018 heeft men in Europa meer dan 563.000 valse bankbiljetten kunnen onderscheppen. 12.000 daarvan waren afkomstig uit Oostenrijk. Vooral biljetten van 20 en 50 euro zijn populair onder de vervalsers. Het merendeel is afkomstig uit Italië, maar ook Bulgarije en andere landen uit Zuidoost-Europa zijn grote ontwikkelaars van vals geld.

 

Besteld via het ‘darkweb’

Hoe je aan vals geld komt? Gewoon een beetje speuren op het ‘darkweb’. Daar wordt vals geld aangeboden, wisselend in hoeveelheid en kwaliteit. Criminelen verspreiden het geld vervolgens via supermarkten, tabakswinkels en winkelcentra. Onderzoek van de federale politie wijst uit dat kopers van vals geld steeds jonger worden.

Ook interessant: vliegtickets skiseizoen 2019/2020 nu extra voordelig te boeken via Transavia

Veel vals geld in skigebieden

In populaire toeristische regio’s is veel vals geld in omloop. Vooral skigebieden in Tirol en het Salzburgerland staan hoog op de lijst. Verder is ook Wenen een populaire bestemming voor vals geld. In vergelijking tot andere delen van Oostenrijk, zijn hier de meeste valse geldbiljetten in omloop. Hans Wolfgruber van de politie van Salzburg adviseert iedereen extra voorzichtig te zijn. “Zelfs de allerkleinste biljetten worden momenteel vervalst. Let daarom goed op de beveiligingskenmerken van geldbiljetten”. De Nationale Bank neemt de biljetten zonder vervanging in. Iedereen met vals geld is dus zelf verantwoordelijk voor de schade.

Bespaartips wintersport

Heb je het niet breed en lijkt vals geld een makkelijke optie? Stop die gedachte snel weg, want er zijn genoeg manieren op te besparen op een wintersport. Je leest onze tips in het artikel hieronder.

Besparen op je wintersport doe je zo

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in