Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snowboarder komt onder pistenbully en blijft ongedeerd

Pistenbully

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een Duitse snowboarder had afgelopen vrijdag een engeltje op zijn schouder. Hij werd in het skigebied Golm overreden door een pistenbully, maar bleef wonderbaarlijk ongedeerd. Door in een kuil tussen twee sneeuwhopen te gaan liggen, lag de man precies tussen de rupsbanden van de machine en wist zo ongedeerd te blijven. Zowel de chauffeur als de snowboarder kwamen met de schrik vrij.

Niet op tijd weg

De 40-jarige Duitser snowboardde afgelopen vrijdagavond rond 19.45 achter een pistenbully aan naar beneden. De dalafdaling naar Latschau was inmiddels gesloten omdat de pistepreparatie was begonnen. Toch ging de snowboarder de piste op en bleef op zo’n 3 meter achter de pistenbully boarden. Het was overdag vrij druk, waardoor er in het midden van de skiweg een geul was ontstaan. De chauffeur wilde deze geul dichtmaken met sneeuw van de zijkant, waarop hij de frees omhoog deed en achteruit reed. De snowboarder zag dit te laat en kon niet meer wegkomen. In een reflex ging hij in de geul liggen, met zijn snowboard nog vast, en kwam zo precies tussen de twee rupsbanden van de pistenbully te liggen. Hierdoor wist de snowboarder zonder verwondingen uit het voorval te komen. Zijn snowboard raakte wel zwaar beschadigd.

Heel veel geluk

De chauffeur zag gelukkig op tijd het snowboard voor hem in de sneeuw liggen en kon stoppen voor hij weer vooruit reed. Volgens Karl Schuchter, van de politie van Montafon, had de man bizar veel geluk om ongedeerd onder de pistenbully vandaan te komen. Het had ook heel anders af kunnen lopen. Schuchter benadrukte in het gesprek ook nogmaals dat je nooit zo dicht achter een pistenbully moet gaan skiën of snowboarden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in