Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwvlokken voorspeld voor de Alpen komende dagen

sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Tot onze vreugde laten de weerkaarten voor over een paar dagen sneeuw zien in de Alpen. In Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland kan er vanaf vrijdag een vlok sneeuw vallen. Deze voorspelde sneeuw valt, als de voorspellingen uitkomen, alleen op hoogte. Maar, met het skiseizoen in aantocht zijn we blij met elk suikerlaagje dat uit de lucht komt dwarrelen.

Daling in temperatuur met kans op sneeuw

De eerste gletsjerskigebieden openen aan het einde van de maand en daarom is het fijn dat we weer wat sneeuw in aantocht zien. Zoals je in Nederland ook hebt gevoeld is de temperatuur de afgelopen dagen flink gedaald. Waar we in het weekend nog heerlijk konden nazomeren is dat nu wel (even) over. Ook in de Alpen zijn de temperaturen aanzienlijk gezakt en op 1500 meter is het nu nog maar rond de 10 graden. Kijkend naar de huidige weersvoorspellingen zien we zelfs kans op verse sneeuw vanaf vrijdag.

Hoeveel sneeuw valt er?

Vrijdag duurt nog even, dus er kan nog wel wat veranderen in het weerbeeld en we willen niet te enthousiast zijn. Maar, volgens de huidige voorspellingen kan er op de Kitzsteinhorn tot 35 centimeter sneeuw vallen. In de andere gebieden zijn de hoeveelheden iets minder, maar ook niet mis voor september. Vanaf 2000 meter hoogte kan het op vrijdag, zaterdag en zondag sneeuwen in delen van Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Wij hopen op winterse webcams vrijdag en houden dit natuurlijk voor je in de gaten.

De voorspelde sneeuw voor vrijdag, zaterdag en zondag in enkele skigebieden opgeteld:

Skiën in september

In september openen een aantal skigebieden hun eerste pistes van het nieuwe winterseizoen. Wie zo vlak na de zomervakantie al een paar dagen op de latten wil staan, kan afreizen naar gletsjerskigebieden in Zwitserland, Oostenrijk en Italië.  De winter moet nog officieel beginnen en daar is sneeuw voor nodig. Het aantal liften en pistes dat open is, hangt aan het begin van het skiseizoen af van de sneeuwcondities. Ga er dus niet vanuit dat de skigebieden die openen deze maand, volledig openen. Vaak gaan de skigebieden van start met enkel een paar geopende pistes en liften.

Deze skigebieden openen (of zijn al open) in september

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in