Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwupdate: weer bijna een meter sneeuw onderweg

Wintersportredacteur

We kunnen er niet genoeg over schrijven: de zware sneeuwval die Oostenrijk volledig in zijn macht heeft. Maandag schreven we al een bericht over de verwachte sneeuwval, maar er komt vandaag en morgen nog zoveel bij dat we even een sneeuwupdate tussendoor schrijven. Op sommige plaatsen kan tot en met morgen namelijk bijna een meter sneeuw vallen!

Sneeuwupdate

Een deel van ons team zit op het moment in de Zillertal Arena en liet ons weten dat het inmiddels al hard sneeuwt. Reden genoeg voor ons om weersite Bergfex.com even te bezoeken voor een nieuwe sneeuwupdate. We wisten dat het aardig los zou gaan, maar zoveel hadden we niet verwacht! Zoals jullie van ons gewend zijn, zetten we de cijfers even netjes voor je op een rijtje in de tabel hieronder. Hierin is te zien dat de Zillertal Arena en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental worden getrakteerd op bijna een meter sneeuw in slechts twee dagen. Als je je bedenkt dat dit pak bovenop de verse sneeuw van afgelopen week valt, is het niet zo gek dat in grote delen van Oostenrijk code rood is afgegeven.

Beleef een zorgeloze tijd in een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld! Dit skigebied vervult de wensen van iedere wintersporter. Bekijk meer informatie!

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 62
Zillertal Arena 98
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 92
Skicircus Saalbach Hinterglemm 73
Snow Space Salzburg 57
Ischgl 40
Sölden 45
Kitzbühel – Kirchberg 90
Ski Arlberg 94
Kitzsteinhorn 71
Frankrijk
Les Trois Vallées 18
Portes du Soleil 32
Espace Killy 19
Les Sybelles 24
Le Grand Domaine 26
La Plagne 29
Zwitserland
Zermatt 19
Verbier 37
Saas-Fee 13
Adelboden 62
Laax 43
Davos 65
Italië
Val Gardena 3
Alta Badia 3
Seiser Alm 1
Val di Fassa 1
Kronplatz 3

Zoals altijd geldt ook voor deze sneeuwupdate dat het voorspellingen zijn. We kunnen niet garanderen dat ze echt 100% uitkomen. Zo’n dik pak sneeuw in twee dagen klinkt natuurlijk als muziek in de oren bij de meeste wintersporters, dus we zijn benieuwd hoeveel er daadwerkelijk gaat vallen!

Zo hard sneeuwt het op het moment in Gerlos

Even ademruimte, zondag gaat het weer los

Na morgen wordt de sneeuwval vrijdag en zaterdag iets minder. De kans bestaat zelfs dat het zonnetje zich even laat zien die dagen. Toch stopt het niet met sneeuwen, want ook vrijdag en zaterdag worden nog enkele centimeters verse sneeuw verwacht. Moeder Natuur geeft Oostenrijk deze dagen even de tijd om bij te komen, sneeuw te ruimen en maatregelen te treffen, want vanaf zondag komt er weer een bak sneeuw aan. Er lijkt maar geen einde aan de sneeuwval te komen als we de weerberichten bekijken. Mochten deze verwachtingen blijven staan, schrijven we uiteraard weer een nieuwe sneeuwupdate komend weekend.

 

Lawinegevaar opgeschaald naar 5

Door de grote hoeveelheden sneeuw die in korte tijd naar beneden kwamen en de harde wind waarschuwde Oostenrijk voor groot lawine gevaar in grote delen van het land. Voor onder andere Tirol, Salzburgerland, Vorarlberg en Steiermark gold al waarschuwingscijfer 4 en inmiddels is dat voor sommige gebieden opgeschaald naar 5. Dat betekent dat ook gebouwen het risico lopen onder een lawine te komen en dat de kans op spontane lawines zeer groot is. Aan alle kanten worden wintersporters daarom ook gewaarschuwd om absoluut niet meer buiten de gemarkeerde pistes te komen. De eerste ongelukken zijn al gebeurd buiten de piste en de eerste doden zijn helaas ook al gevallen. Lawinecijfer 5 is niet iets om te negeren, dus luister alsjeblieft naar de waarschuwingen. Bij een eventuele reddingsactie breng je namelijk ook de het reddingsteam in gevaar, zoals deze wintersporter in Westendorf deed.

Foto-update

Alle waarschuwingen zijn natuurlijk niet voor niets, maar al die verse sneeuw levert wel prachtige plaatjes op. In het artikel hieronder vind je de foto’s van afgelopen maandag. Zoveel sneeuw ligt er nu al, moet je nagaan hoe dat er volgende week uitziet! Binnenkort plaatsen we uiteraard een nieuwe foto-update.

FOTO-UPDATE: Zo ziet twee meter sneeuw eruit

 

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in