Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwdump is begonnen in de Alpen

Wintersportredacteur

De aangekondigde sneeuwdump is begonnen. De sneeuw komt sinds gisteravond naar beneden zetten in grote delen van de Alpen. De meeste sneeuw wordt verwacht in Frankrijk, maar ook in Oostenrijk, Zwitserland en Italië kleurt het al wit.

Zoals gisteren aangekondigd gaat het flink sneeuwen in de Alpen de komende dagen. Tot wel 125 cm sneeuw wordt er verwacht tot en met woensdag. Vandaag wordt een dag met veel sneeuw in Frankrijk. Het startsein voor de dump is gegeven.

Let it snow

Wat ons betreft kan de winter komen. Alhoewel onze ski’s nog niet geslepen en gewaxt zijn, zijn we verder helemaal klaar voor het mooiste jaargetijde. Het enige wat echt nog ontbreekt is de sneeuw. Natuurlijk liggen sommige gletsjers er al heerlijk bij, maar ook de niet-gletsjer skigebieden mogen onderhand wel wat sneeuw ontvangen. Dat lijkt wel goed te komen als we de verwachtingen mogen geloven.

Eerste sneeuwbeelden

Ik werd vanochtend al vroeg wakker en deed meteen een rondje langs de webcams. En die webcams laten de eerste sneeuw van deze sneeuwdump al zien. Zo is het bijvoorbeeld in Sölden, Saas-Fee en Chamonix al lekker aan het sneeuwen. Op de webcambeelden hieronder zie je de eerste witte plaatjes.

Die winterkriebels zijn al sterk aanwezig hier. Bij jou ook?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in