Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sleeplift Wildkopf vervangen door nieuwe stoeltjeslift in Turracher Höhe

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De oude sleeplift Wildkopf in het skigebied Turracher Höhe wordt vervangen door een stoeltjeslift. Komend skiseizoen is het project waarschijnlijk al klaar en hoef je dus niet meer af te zien in de sleeplift. Binnen afzienbare tijd staat er een moderne 6-persoons stoeltjeslift in Turracher Höhe voor je klaar! Onze collega Miranda is deze week in het skigebied en heeft gekeken hoe de bouw er op dit moment voorstaat. Dit is alles wat we tot nu toe weten over de lift.

Nieuwe stoeltjeslift Wildkopf in Turracher Höhe

Er wordt in totaal zo’n € 9,1 miljoen geïnvesteerd in het Oostenrijkse skigebied deze zomer. Sinds mei zijn de bouwwerkzaamheden van de nieuwe stoeltjeslift Wildkopf in Turracher Höhe al aan de gang. In plaats van wintersporters zijn er graafmachines, vrachtwagens een een gigantische kraan in het skigebied aanwezig. Er wordt hard gewerkt om de nieuwe lift ongeveer midden november op te kunnen leveren. Er is al veel veranderd, kijk maar mee:

Feiten & cijfers over de nieuwe lift

De nieuwe stoeltjeslift Wildkopf in Turracher Höhe lost een groot knelpunt in het wintersportgebied op. Zo ontstaat er een betere verbinding met meerdere liften aan deze kant van de berg. Daarbij is het natuurlijk een stuk relaxter om met een stoeltjeslift omhoog gebracht te worden, in plaats van met een sleeplift te moeten. De oude sleeplift stamde uit 1999 en kon maar 800 personen per uur vervoeren. Met de nieuwe Wildkopf kunnen er in de toekomst 2600 mensen per uur met de lift de berg op. Ook krijgt de nieuwe stoeltjeslift weerkappen, comfortabele stoelen en stoelverwarming. Meer feiten en cijfers:

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Lengte traject: 600 meter
  • Capaciteit: 2600 personen per uur

Ken je de Wildkopf lift in Turracher Höhe? De vervangen lift ligt bij de zwarte pijl!

››› Lees meer over alle nieuwe liften die deze zomer gebouwd worden in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in