Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skizentrum St. Jakob in Defereggental bouwt nieuwe Leppleskofel lift

© TVB Osttirol

In Osttirol wordt komende maanden gewerkt aan de nieuwe Leppleskofel in St. Jakob in Defereggental. Deze gaat de oude sleeplift uit 1983 vervangen. En dat is niet de enige vernieuwing in het gebied. Niet alleen is de nieuwe stoeltjeslift straks de hoogst gelegen skilift van Osttirol, ook ontstaan er met de bouw van de lift drie nieuwe pistes. In dit blog vind je meer informatie over de nieuwe Leppleskofel lift in St. Jakob.

De aanleg van de prestigieuze nieuwe skilift moet gereed zijn voor de aanvang van het aankomende wintersportseizoen. De opening van de Leppleskofel lift zal ergens in november 2022 plaatsvinden.   

Leppleskofel in St. Jakob, de hoogste skilift van Osttirol

Niks houdt de bouw van de hoogste skilift van Osttirol nu nog tegen. De Almspitz sleeplift wordt nu definitief afgebroken om plaats te maken voor het dalstation van de Leppleskofel. De nieuwe skilift, die richting de top van de Großer Leppleskofel (2820 m) gaat, voldoet aan alle moderne trekjes waar wij wintersporters ondertussen aan gewend zijn. Zo is de Leppleskofel straks een comfortabele 6-persoons stoeltjeslift, voorzien van een weerkap en stoelverwarming, met een ritduur van 3:50 minuten. Dat mag ook wel wat kosten, het prijskaartje voor enkel de aanleg van de lift bedraagt 12 miljoen euro. Benieuwd naar de andere feiten en cijfers van de Leppleskofel in St. Jakob in Defereggental? Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Soort lift: stoeltjeslift met weerkap
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Hoogte bergstation: 2680 meter
  • Lengte traject: 1050 meter
  • Hoogteverschil: 390 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: c.a. 3:50 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur
Nieuwe Leppleskofen in St. Jakob in Defereggental
© Schulz Gruppe

Meer pistekilomers door nieuwe Leppleskofel in St. Jakob

Niet alleen geeft de nieuwe lift het gebied een mooie primeur met de hoogstgelegen lift van Osttirol, het levert ook een hoop extra pistekilometers op. Met de bouw van de nieuwe Leppleskofel in St. Jakob komen er ook drie aansluitende pistes, die het aanbod van het gebied met 25% vergroten. De bouw van de 6-persoons Leppleskofel zorgt ook voor vertrouwen in de toekomst van het gebied, dat de laatste jaren steeds meer aan het groeien is. De eerste stukken van de fundering voor enkele pijlers zijn al gelegd, de rest van de bouw van de dal- en bergstations zal komende maanden volgen.

Wintersporten in St. Jakob in Defereggental

Skizentrum St. Jakob in Defereggental is onder het Nederlandse wintersportpubliek nog niet zo bekend. Het is dan ook een rustigere bestemming, al begint dat de laatste jaren wel te veranderen. Door de vele uitbreidingen, zoals de nieuwe Leppleskofel lift, begint het gebied langzaam maar zeker aan de groeiende populariteit te wennen. Skizentrum St. Jakob in Defereggental beschikt over ruim 20 kilometer aan pistes die met name geschikt zijn voor beginners en lichtgevorderden. De Feistritzlift en St. Leonhardlift zijn ideaal om rustig te leren skiën. Met de Brunnalmbahn, een 6-persoons gondel, bereik je de hoger gelegen afdalingen. Door de hoge ligging van het gebied zijn de sneeuwcondities uitstekend. St. Jakob is een flink stuk rijden vanaf Nederland, maar de regio zal je niet teleurstellen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in