Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skiseizoen Sölden 25 september van start

Wintersportredacteur

Na de Pitztaler Gletscher heeft ook Sölden de start van het skiseizoen bekendgemaakt. Vanaf 25 september 2020 kun je hier weer op de latten staan. Eerst alleen de Rettenbachgletsjer en naarmate de winter vordert, ook in de rest van het skigebied. Kun jij ook niet wachten om die kant op te gaan?

Start skiseizoen 2020/2021

Sölden is ontzettend sneeuwzeker. Niet gek met twee gletsjers en meerdere drieduizenders om op te skiën. Om die reden kun je hier doorgaans van eind september tot begin mei op de latten staan. Afhankelijk van de sneeuwcondities is dit soms ook al eerder mogelijk. Vorig jaar bijvoorbeeld, toen opende de gletsjer eerder dan gepland vanwege de gigantische sneeuwdump. Helaas is september 2020 minder sneeuwrijk en moet je dus nog even wachten tot het einde van de maand. Op vrijdag 25 september 2020 kun je om 7.30 uur met de eerste lift omhoog.

Open liften en pistes

De volgende liften en pistes gaan open:

  • Schwarze Schneidbahn I + II (07.30 tot 15.30 uur)
  • SL Karleskogl (07.30 – 14.30 uur)
  • Piste 32 (tot 14.30 uur)

Ook gaat het selfservice restaurant op de Rettenbachgletsjer open. Het Salomon Station zal op 1 oktober opengaan. Een skipas kost € 25,- per dag voor volwassenen, € 20,- voor de jeugd en € 15,- voor kinderen.

TIP: Koop je skipas voor Sölden of Gurgl online en bespaar tot wel 20%!

World Cup in Sölden

Op 17 en 18 oktober start het World Cup-seizoen in Sölden. Op deze dagen zullen de atleten weer strijden op de eerste titel van 2020/2021. Helaas dit jaar zonder publiek. Wel kun je de wedstrijden op tv bekijken.

Winteropening Sölden

Het tweede event op de kalender is de Winteropening. Van 7 tot 10 november kun je meer dan 1000 paar ski’s en 500 snowboards testen op de Rettenbachgletsjer. En dat niet alleen, je kunt ook allerlei andere gear testen. Meer over de Winteropening in Sölden lees je hier.

>>> Coronamaatregelen Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in