Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skiseizoen Pitztaler Gletscher deze zaterdag van start

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor fans van de Pitztaler Gletscher. Het skiseizoen van de gletsjer gaat aanstaande zaterdag 19 september van start. Vanaf dat moment kun je er ‘eindelijk’ weer op de latten staan.

Skiseizoen Pitztaler Gletscher

Net voor de officiële start van de herfst gaat het skiseizoen op de Pitztaler Gletscher van start. Het herenteam van de Oostenrijkse Skivereniging heeft de pistes deze week alvast mogen uitproberen tijdens een eerste training. Jij en ik moeten nog even wachten tot aanstaande zaterdag. Ga jij die kant op?

Coronamaatregelen

Uiteraard heeft de Pitztaler Gletscher coronamaatregelen getroffen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Franz Wackernell, directeur van de Pitztaler Gletscherbahn, vertelde aan TT.com dat de veiligheid van iedereen op nummer 1 staat. Om zorgeloos van de prachtige bergwereld en pistes te kunnen genieten, zijn er maatregelen getroffen. Zo is mond- en neusbescherming verplicht in onder andere alle gondels, de Gletscherexpress, in de skibus en bij alle liftstations. Dit mag een mondkapje zijn, maar ook een buff of skimasker is toegestaan. Eventueel kun je er eentje kopen bij de kassa’s en restaurants. Grote evenementen zullen dit jaar niet plaatsvinden. Lees hier meer.

Wintersport in het Pitztal

Het Pitztal is het dal waar je naast de Pitztaler Gletscher nog twee andere skigebieden vindt: Rifflsee en Hochzeiger. Met z’n drieën goed voor ruim 80 km aan pistes. Dankzij de aanwezigheid van de gletsjer geniet je hier van een lang skiseizoen. Afhankelijk van de sneeuwcondities kun je hier van medio/eind september tot begin mei op de latten staan.

Tijdens je wintersport in het Pitztal kun je overnachten in verschillende dorpjes. Verwacht hier geen uitbundigheid, maar juist een gemoedelijke wintersportsfeer. Naast de vele fijne berghutten op de berg, zijn er in het dal genoeg leuke restaurantjes te vinden.

24 UUR IN Pitztal

Benieuwd naar al onze tips voor een wintersport in het Pitztal? Check dan even de aflevering van 24 UUR IN hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in