Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Koop je skipas voor Sölden of Gurgl online en bespaar tot wel 20%

Wintersportredacteur

Steeds meer skigebieden werken met ‘Dynamic Pricing’. Oftewel, als je de skipas vooraf online koopt, kun je flink geld besparen. Ook in Sölden en Gurgl is dat vanaf aankomende winter mogelijk. Als je de skipas vooraf online koopt, kun je tot wel 20% besparen op de standaard verkoopprijs.

Dynamic Pricing

Dynamic Pricing is geen nieuw begrip. Vliegtickets, treinkaartjes en hotels maken al jaren gebruik van deze manier van prijsvorming. Ook steeds meer skigebieden werken met Dynamic Pricing. Onder andere in Zwitserland. In de meeste skigebieden kun je de skipas beter vooraf online kopen, dan bij de kassa’s van de skiliften. In Arosa is dit bijvoorbeeld altijd 6% goedkoper en dit kortingspercentage kan flink oplopen.

Korting op skipassen in Sölden en Gurgl

Ook Sölden en Gurgl passen vanaf aankomende winter het begrip Dynamic Pricing toe. Als je de skipas vooraf online koopt (tot 5 dagen voor ingang), bespaar je tijd én geld. Daarnaast geldt, hoe vroeger je boekt, hoe hoger de korting. Die kan oplopen tot wel 20%. De aanschaf is ook nog eens ontzettend eenvoudig. In de online ticketshop geef je de gewenste datum aan en of het gaat om een skipas voor kinderen of volwassenen. Voeg de pas(sen) vervolgens toe aan je winkelwagentje, betaal en haal de skipas op bij de kassa’s of afhaalautomaten met je QR-code.

Zorg er wel voor dat je ook kiest voor de annuleringsverzekering. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je je geld terug krijgt, mocht dat nodig zijn.

Lees ook: besparen op je wintersport doe je zo

Wintersport in Sölden en Gurgl

Nog heel even en dan kun je weer skiën op de gletsjer in Sölden. Afhankelijk van de sneeuwcondities gaat het skiseizoen hier eind september van start. Eerst kun je alleen skiën op de gletsjer, later ook in de rest van het skigebied. Op ruim 150 km aan pistes om precies te zijn. Sölden is dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders ontzettend sneeuwzeker. Je kunt er prachtige tochten skiën (BIG 3 Rally) en er is altijd wel een fijne berghut waar je tussendoor even kunt pauzeren.

Gurgl ligt aan het eind van het Ötztal en bestaat uit de dorpen Obergurgl en Hochgurgl. Ook dit skigebied is ontzettend sneeuwzeker. Je hebt hier geen gletsjer, maar skiën is wel al mogelijk vanaf half november. De pistes reiken tot een sneeuwzekere hoogte van 3082 meter. Gurgl telt 110 km aan pistes en biedt naast heerlijke afdalingen ook een aantal hele fijne berghutten.

>>> Coronamaatregelen Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in