Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiseizoen in Levi begint met prachtige zonsopkomst

Wintersportredacteur

Niet alleen op de Kaunertaler Gletscher gaat het skiseizoen vandaag van start, maar ook in het Finse Levi. En hoe! We hebben tijdens ons rondje langs de webcams de eerste wintersporters al gespot. In Levi is het skiseizoen van start gegaan met een prachtige zonsopkomst. De lucht boven het skigebied kleurde oranje en roze vanochtend. Vanwege een recordhoeveelheid aan opgeslagen sneeuw van afgelopen seizoen, zijn er vandaag twee pistes en meerdere langlaufloipes geopend.

Eerste skidag van het seizoen in Levi

Vandaag is de allereerste skidag van skiseizoen 2023/2024 in Levi. Op dit moment zijn 2 van de in totaal 44 pistes geopend. Beide zijn geprepareerd met de sneeuw van afgelopen seizoen. Tijdens de zomermaanden slaat men de sneeuw op onder speciale zeilen en de afgelopen dagen is alles op de juiste plekken verspreid. Een indrukwekkende 200.000 kubieke meter sneeuw is door middel van snowfarming bewaard gebleven. De twee pistes zijn goed voor 2,1 kilometer aan afdalingen. Vandaag zijn 3 van de 26 liften in bedrijf. Met de Glacier Express, Magic carpet lift en North skilift kun je de berg op. Ook kun je lunchen bij Café Zero op de piste.

Naast de reguliere pistes zijn de langlaufloipes nu ook geopend. Vanaf vandaag kun je langlaufen op 4,2 kilometer aan loipes. Dit is mogelijk tot 23.00 uur vanavond, dankzij de verlichting boven de loipes.

Zonsopkomst in Levi

Wat een prachtige ochtend voor het begin van skiseizoen 2023/2024 in Levi!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in