Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Auto stort 70 meter naar beneden van Großglockner Hochalpenstraße

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteravond gebeurde er een ongeluk op de Großglockner Hochalpenstraße bij de Fuscher Törl. Daarbij viel een auto met daarin twee inzittenden 70 meter naar beneden. De 18-jarige bestuurder en 16-jarige passagier raakten gewond, maar konden zichzelf wel bevrijden uit het wrak. De hulpdiensten kwamen in groten getale in actie op de Großglockner Hochalpenstraße.

Ongeluk op de Großglockner Hochalpenstraße

Een auto raakte rond 18.40 uur van de weg in een bocht naar links op de Großglockner Hochalpenstraße. Dit ongeluk gebeurde in het gebied van de Fuscher Törl, een bekend punt op de alpenweg van Pinzgau naar Karinthië. De auto brak door de reling en stortte met de inzittenden bergafwaarts. De val was zo’n 70 meter en daarbij rolde de auto een paar keer om. Na de val konden de twee inzittenden van 18 en 16 jaar uit de auto komen en weer omhoog klimmen naar de weg. De twee betrokkenen zijn naar de kliniek in Schwarzach en Zell am See gebracht, ze zijn beiden lichtgewond geraakt.

Oorzaak onduidelijk

Waarom de twee van de weg raakten en met de auto naar beneden zijn gestort, is nog niet duidelijk. De blaastest van de 18-jarige was negatief. Uit een alcoholtest blijkt dat de bestuurder 0,0 promille in zijn bloed had tijdens het ongeluk.

Veel hulpdiensten in actie

De bemanning van twee noodhelikopters, twee reddingsvoertuigen, ongeveer 50 hulpmedewerkers van de brandweer Fusch en Heiligenblut, bergredders uit Pinzgau, politieagenten en medewerkers van de Großglockner Hochalpenstraße kwamen in actie gisteravond. Het autowrak kan door de weersomstandigheden pas vandaag geborgen worden.

Lees ook: Drie personen veroordeeld na mislukte verbinding Ötztal-Pitztal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in