Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Levi (inclusief de nieuwe gletsjer en lift) opent over een maand

Wintersportredacteur

In het Finse skigebied Levi, een van de bekendste plekken om te wintersporten in Scandinavië, bereiden ze zich volop voor op het skiseizoen. Over een maand opent het skigebied en dit is een jubileum! De 60ste winter in Levi wordt geopend op 6 oktober en er ligt al een hele hoop sneeuw te wachten op de wintersporters. Deze is niet recent uit de lucht gevallen, maar bewaard van afgelopen seizoen. Nieuw dit skiseizoen in Levi is de kunstmatig aangelegde gletsjer en de nieuwe lift Glacier Express.

Bijzondere opening skigebied Levi

Over minder dan een maand, op 6 oktober, is de winteropening in Levi. Het 60-jarige jubileum wordt gevierd met sneeuw en nieuwe faciliteiten. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en systemen, hebben ze in het skigebied de eerste gletsjer van het land geheel zelf gemaakt. Door middel van een systeem dat sneeuw kan opslaan, kan er op elk moment een piste worden gemaakt. Tijdens de zomermaanden wordt de sneeuw opgeslagen en als de herfst begint, wordt deze op de juiste plek verspreid. Het eerste deel van de kunstmatige gletsjer wordt aankomende oktober geopend.

Nieuw: Levi gletsjer en Glacier Express

Tijdens de seizoensopening kan er voor het eerst op de nieuwe gletsjer in Levi geskied worden. Deze gletsjer is kunstmatig aangelegd. Ook is er een nieuwe lift die de wintersporters omhoog brengt. De Glacier Express vervangt de twee sleepliften Marjalaki en Hemmo in het skigebied. Deze lift hebben de wintersporters die van de gletsjer willen afdalen nodig om omhoog te komen. Op de webcams is te zien dat het dalstation al staat, het lijkt erop dat de werknemers de laatste hand aan de lift leggen.

››› Meer over de kunstmatige gletsjer in Levi

Snowfarming in het skigebied

Aankomend skiseizoen is niet alleen door de nieuwe gletsjer speciaal in Levi. Als je naar de webcams kijkt in het skigebied zie je negen grote witte hopen liggen op de pistes. Een record hoeveelheid sneeuw is bewaard afgelopen voorjaar door middel van snowfarming. Aan het einde van het skiseizoen 2022/2023 is deze sneeuw onder een gigantisch zeil gelegd om te hergebruiken na de zomer. Het ziet er misschien een beetje bijzonder uit, maar het werkt! De witte zeilen zorgen ervoor dat de sneeuw intact blijft. Zo is er voor het skiseizoen 2023/2024 al een eerste sneeuwlaag die over enkele afdalingen verspreid kan worden. Een indrukwekkende 200.000 kubieke meter sneeuw ligt klaar voor de skiopening op 6 oktober 2023 in Levi.

Zo ziet dat eruit:

Wintersport in Levi

Een wintersport in Levi is er een voor op je lijstje. Het is het meest populaire skigebied in Fins Lapland en zie je winterbeelden van de skibestemming, dan droom je er zonder twijfel bij weg. Het is er prachtig! Het skigebied telt 43 pistes en heeft 27 liften. Pistes zijn er voor alle niveaus en daarmee is het een veelzijdige bestemming om te gaan skiën in Finland. Ook langlaufen is populair: er is een enorm netwerk aan loipes voor de liefhebber. Verder kun je hier je ogen uitkijken bij het noorderlicht en is het eigenlijk sowieso een schitterende plek om naartoe te gaan voor een vakantie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in