Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in oktober: in deze skigebieden kan het

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Eindelijk komt de winter dichterbij. Heb jij na al die maanden zomer zin om in oktober al te gaan skiën? Dat kan! Een handjevol gletsjers is al open en er volgen er steeds meer. In dit artikel vind je een overzicht van de skigebieden die open gaan én zijn in oktober.

Skiën in oktober

Oktober is de maand van de herfstvakantie. De meeste mensen gaan dan een aantal dagen weg in Nederland of zoeken lekker de zon op. Veel minder mensen kiezen voor een wintersport in oktober. Zonde, want in die maand kun je in een aantal skigebieden al heerlijk skiën. Het is rustig, de kans op verse sneeuw neemt toe in de bergen en in de dalen overheersen de herfstkleuren. Zo nu en dan is het zelfs nog echt warm en zonnig, zodat je heerlijk op het terras kunt lunchen.

Skigebieden waar je in oktober kunt skiën

Benieuwd in welke skigebieden je in oktober al kunt skiën? We geven je een overzicht van gebieden die al open zijn én gaan.

Skigebieden die al open zijn in oktober

Twee gletsjers in de Alpen zijn het hele jaar door geopend voor wintersportpubliek. Ook zijn er gletsjers waar je alleen in de zomermaanden kunt skiën en waar het seizoen in september van start ging. Een overzicht van gebieden die al open zijn vind je hieronder.

LandSkigebiedStart skiseizoen
ATHintertuxer GletscherHele jaar door open
CHMatterhorn Glacier ParadiseHele jaar door open
CHSaas-FeeAl geopend
ITStilfser JochOpen van 1 juni tot 5 november 2023
ATPitztaler Gletscher23 september 2023

Skigebieden die open gaan in oktober

Een overzicht van de skigebieden die open gaan in oktober vind je hieronder. Let wel op: de datum kan afwijken als de sneeuwcondities mee- of tegenvallen.

LandSkigebiedStart skiseizoen
ATKaunertaler Gletscher7 oktober 2023
AT Stubaier Gletscher16 oktober 2023
ATSölden18 oktober 2023
CHArosa Lenzerheide28 oktober 2023
ATMölltaler GletscherDatum nog niet bekend

Nog niet alle pistes open

In oktober is het natuurlijk nog niet volop winter. Houd er dus rekening mee dat nog niet alle liften en pistes open zijn. Dit aantal is afhankelijk van de sneeuwcondities in het skigebied. Naarmate de winter vordert, komen daar natuurlijk steeds meer liften en pistes bij. Wat ons betreft geen probleem. Dat je in deze maand al kunt skiën is het allerbelangrijkste! Dan maar 10 keer dezelfde afdaling.

Start skiseizoen

Staat de openingsdatum van jouw favoriete skigebied niet in deze lijst? Een overzicht van de overige openingsdata vind je in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in