Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Winterberg kan zich opmaken voor sneeuwval

Foto archiefbeeld Ferienwelt Winterberg

Iedereen spreekt op dit moment over de sneeuwval die gaat komen in de Alpenlanden. Een meter verse sneeuw in veel Franse skigebieden en ook in Oostenrijk kunnen de hogergelegen skigebieden gaan profiteren. Toch hoeven we niet zover te zoeken, want ook het populairste skigebied van Duitsland, Winterberg ontvangt aankomend weekend sneeuw. 

Je kunt het weer in Winterberg op dit moment vergelijken met de weersomstandigheden in Nederland. Vies, druilerig weer met veel windstoten. Toch kan het skigebied zich in de komende dagen gaan opmaken op sneeuwval. Zoals je in het onderstaande overzicht van SnowPlaza kunt zien, daalt de temperatuur in de nacht van donderdag op vrijdag onder het 0 graden punt. Dit zorgt door de aanhoudende neerslag voor sneeuwval. Een heerlijk vooruitzicht voor het skigebied dat door de flinke investeringen van afgelopen zomer op een goed seizoen hoopt. Er is namelijk een bedrag van € 10 miljoen geinvesteerd in verbeteringen van het skigebied. Toch zonder als er dan geen sneeuw ligt.

Ga jij deze winter een week of weekendje naar Winterberg? Bij Nederlanders is Winterberg een erg populaire vakantieplaats voor midweek vakanties. Jammer genoeg valt er maar 5 cm verse sneeuw, dus laten we hopen dat de volgende sneeuwdump snel volgt.

Weersvoorspelling

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in