Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skigebied te koop voor minder dan 7 miljoen euro

Wintersportredacteur

Droom jij al jaren van je eigen skigebied? Die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden. Voor een kleine 7 miljoen euro kan skigebied Plymouth Notch in Noord-Amerika al van jou zijn. Waar wacht je nog op?!

Je eigen skigebied

Sommige wintersportliefhebbers staan het liefst het hele seizoen op de latten. En als de winter aan de ene kant van de wereld voorbij is, reizen ze graag naar de winter aan de andere kant van de wereld. En is dat niet mogelijk? Dan wordt het een bergvakantie die in het teken staat van allerlei zomerse bergsporten…

Behoor jij ook tot die groep fanatiekelingen en heb je geld over? Investeer het in je eigen skigebied! Je moet er wel voor naar de andere kant van de oceaan reizen, maar dan heb je ook wat. En als je het skigebied straks opengooit voor publiek, kun je ook nog eens geld verdienen met wat je het liefst doet. Een win-winsituatie lijkt me!

Plymouth Notch

Plymouth Notch ligt in de ‘sneeuwgordel’ van Vermont, in een prachtige omgeving. Het skigebied bestaat uit twee bergen: Bear Mountain en Salt Ash Mountain. Samen goed voor 28 afdalingen (ruim 182 hectare). Al jaren is het skigebied in handen van particulieren, maar nu is het tijd voor een nieuwe eigenaar. Vorig jaar stond het skigebied al te koop, helaas is er nog steeds geen geschikte eigenaar gevonden. Zonde, je krijgt ontzettend veel voor die 7,5 miljoen dollar (6,6 miljoen euro).

De totale koop omvat:

  • Ruim 300 hectare aan grond
  • Een volledig uitgeruste lodge met een oppervlakte ruim 700 m2 (inclusief bar)
  • Eén stoeltjeslift
  • Sneeuwkanonnen die het terrein voor 100% van kunstsneeuw kunnen voorzien
  • Pistenbully’s
  • Een volledig ingericht gebouw voor onderhoud

Je eigen vakantiepark

Ook zijn er mogelijkheden voor een verdere uitbreiding van het skigebied. Je krijgt namelijk ook ruim 100 hectare waar je een compleet vakantiepark van kunt maken. Het is toegestaan om hier 66 huisjes te laten bouwen. De plannen hiervoor zijn al goedgekeurd en dus hoef je niet op allerlei vergunningen te wachten. Ideaal!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in