Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Les 2 Alpes blijft open tot de eerste week van juli

Wintersportredacteur

De grote hoeveelheid verse sneeuw die afgelopen weken gevallen is in de Franse Alpen, zorgt voor goed nieuws in Les 2 Alpes. Dit skigebied beschikt ook over een zomerskigebied en hier kun je ook in de zomermaanden een paar weken terecht. Na het beëindigen van het reguliere skiseizoen op 28 april, opent het zomerskigebied de volgende dag al tot waarschijnlijk 7 juli.

Zomerskigebied Les 2 Alpes

Skigebied Les 2 Alpes is bijzonder sneeuwzeker door de aanwezigheid van de gletsjer. Dit maakt het niet alleen mogelijk om van de sneeuw te genieten in de winter, maar ook in de zomermaanden. In de winter telt het skigebied meer dan 200 kilometer aan pistes. In de zomer is het piste-aanbod beperkter, doorgaans zijn er 6 afdalingen en 4 liften geopend. De condities zijn in het skigebied vaak uitstekend, de pistes reiken namelijk tot 3600 meter hoogte. Zelfs het snowpark is ’s zomers geopend!

Skigebied langer open in 2024

Dankzij de vele sneeuwval zijn de condities perfect in Les 2 Alpes op dit moment. Het is zo fijn om te skiën, dat het reguliere winterseizoen doorloopt tot 28 april. Het zomerskiseizoen start meteen daarna, op 29 april. Normalerwijs sluit het gebied dan tot midden/eind juni. Maar, dit jaar is ervoor gekozen om het seizoen te rekken tot 7 juli. Zolang de condities goed blijven, kan er geskied/gesnowboard worden in het skigebied. Het zomerseizoen duurt waarschijnlijk uitzonderlijk lang in 2024, zo’n 10 weken in het Franse skigebied.

Geopend voor skiteam en professionals

Zoals elk jaar komen er veel nationale en internationale wedstrijdteams naar de zomerskigebieden om te trainen. In Les 2 Alpes is deze mogelijkheid er ook. De gletsjer biedt veel mogelijkheden voor het trainen op sneeuw hoog in de bergen. Het skigebied is in de zomerperiode vanaf 29 april vooral geopend voor professionals. Je kunt als reguliere wintersporter niet elke dag in het skigebied terecht. Wel kun je bijna dagelijks skiles nemen van een van de wedstrijdskiërs of een skileraar.

Lees ook: Zo was het afgelopen zomer in Les 2 Alpes!

Ook kun je skiën in de zomer in Val d’Isère

In Frankrijk kun je naast in Les 2 Alpes ook in een ander skigebied zomerskiën. In Val d’Isère is het seizoen, zoals nu voorspeld, een stuk korter. De deuren van het zomerskigebied openen 8 juni en sluiten waarschijnlijk 5 juli. Bijna een maand kun je hier van de sneeuw in de zomer genieten.

Zo zag het er afgelopen zomer uit in Val d’Isère
› In Tignes kon je de afgelopen jaren ook zomerskiën, maar afgelopen zomer is bekendgemaakt dat dit waarschijnlijk niet meer kan. Voor nu staat er ook geen informatie op de website over een zomerskiseizoen in 2024 in Tignes. Hier lees je meer over.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in