Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Laax rust piste uit met draadloos internet

Skigebied Laax internet pisteInternet op de piste was tot voor kort slecht mogelijk via de eigen telefoonprovider, maar Die Weisse Arena Flims/Laax/Falera kondigt aan al vanaf dit skiseizoen Wi-Fi op de piste aan te bieden. In december zou het zover moeten zijn, internet dekking in bijna het hele skigebied. 

Internetten tijdens het skiën

In de restaurants langs de piste en bij de liftstations worden de smartphones massaal uit de jaszak gehaald om even die mooie actiefoto of de foto van het welverdiende biertje op Facebook te uploaden. Internet in het buitenland is namelijk nog steeds schreeuwend duur en alleen op die plaatsen is internet gratis. Skigebieden doen echter hun uiterste best om internet op meer plaatsen beschikbaar te maken. Zo berichtten wij enkele weken terug nog over de eerste gondel met Wi-Fi in het skigebied Hochkönig. Het skigebied van Laax vindt enkel internet in de gondel niet genoeg. Het skigebied wil meer voor hun klanten doen en installeert daarom binnenkort 90 hotspots om internet dekking in bijna het hele skigebied te verzorgen. Volgens Tobias Treichler van Laax.com zijn enkele gaten in het netwerk helaas niet te voorkomen. “We doen uiteraard wel ons best om deze eventuele gaten zo klein mogelijk te houden.”

Alles-in-één pakket

Vanaf december is het voor wintersporters mogelijk om middels de aanschaf van een pakket te internetten via het draadloze netwerk. Naast alleen internettoegang, ontvang je als koper ook ‘Powder Alerts”, weersverwachtingen en toegang tot het webcamsysteem. Daarnaast is het mogelijk om te zien hoe druk het is bij elke lift, om zo de wachttijd te verkorten.

Voor het gehele seizoen kost het pakket in eerste instantie 69 Zwitserse Franken, ongeveer 56 euro. De dag- en weekprijzen voor gebruik van het netwerk op de piste zijn nog niet bekend.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in