Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebied Filzmoos investeert miljoenen in vernieuwingen

Wintersportredacteur

Dat skigebied Filzmoos aan vernieuwing toe is, is al jaren bekend. Helaas ontbrak het aan investeerders, tot vorig jaar. Toen nam Matthias Moosleitner de Filzmooser Bergbahnen over. Met de overname van de Bergbahnen kwam ook de hoop op vernieuwingen in het gebied weer op. En dat was terechte hoop, want SALZBURG24 heeft gisteren de geplande vernieuwingen gepubliceerd.

Een journalist van SALZBURG24 maakte een ballonvlucht met Moosleitner en sprak onder andere over de geplande vernieuwingen in het gebied. Want ondanks de huidige coronacrisis heeft Moosleitner toch besloten te investeren in het gebied. “Dit om onder andere de economie te stimuleren”, aldus Moosleitner.

Miljoenen investering

Voor nu staat er een investering van enkele miljoenen op de planning. Zo wordt eindelijk de 2-persoons stoeltjeslift uit 1984 vervangen. Als alles loopt zoals het moet lopen, kun je vanaf winterseizoen 2021/2022 gebruik maken van een moderne 6-persoons stoeltjeslift. In slechts vier minuten sta je dan weer boven op de berg! De nieuwe lift is al besteld, maar er staat nog meer op de planning. Zo komen er ook nog een nieuwe oefenlift voor kinderen, een groot waterreservoir en trainingspistes in Neuberg.

Paradijs voor langlaufers

Niet alleen het skigebied wordt vernieuwd, ook de langlaufmogelijkheden worden aangepakt. Met de bouw van een langlaufhuis met verwarmde kleedkamers, toiletten en kluisjes, wil Filzmoos een paradijs voor langlaufers worden. Deze plannen wachten alleen nog op goedkeuring van de autoriteiten. “Onder andere het plan voor de bouw van een nieuw opslagreservoir ligt nu bij de autoriteiten”, zegt Moosleitner. Helaas duurt het door de huidige situatie nog wel even voordat de goedkeuring binnen is, dus het is nog even afwachten.

Wintersport in Filzmoos

Filzmoos is onderdeel van skigebied Salzburger Sportwelt. Het heeft een eigen gebied met zo’n 13 km aan pistes en is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Door de hoge ligging is Filzmoos zeer sneeuwzeker. Ondanks dat het komende winterseizoen nog veel vraagtekens heeft door het coronavirus, staat de seizoensstart ‘gewoon’ gepland voor 18 december.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in