Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied kopen voor een euro

We weten allemaal dat skiliften veel geld kosten, daarom betalen we voor de skipas ook altijd veel geld. Maar wat als je nu je eigen skilift koopt? Het Oostenrijkse dorp Annaberg biedt je die mogelijkheid voor de symbolische prijs van een euro. Je moet wel de kleine lettertjes lezen.

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig alles kan kopen wat uit een skigebied komt. Zo werd laatst ook al een bericht geplaatst waarin aangekondigd werd dat je sneeuwkanonnen, skiliften en pistebully’s kon kopen. Benieuwd waar dit was? Lees hier verder!

Het dorp Annaberg telt enkele skiliften, maar als het aan de staat zou hebben gelegen waren de liften op de Pfarrboden er al lang niet meer. De twee skiliften die dit dorp met de pistes verbindt zijn namelijk totaal niet rendabel. Daarom heeft het gebied eraan gedacht om deze skiliften te verwijderen. Hierdoor ontstond er erg veel ophef onder de mensen in het dorp.

Een oplossing werd gevonden in de verkoop van de twee liften. Afgelopen dinsdag zijn de skiliften te koop gezet voor een symbolisch bedrag van maar liefst 1 euro. Je kan je inschrijven voor deze koop tot 30 juni. Het klinkt nu allemaal erg aantrekkelijk, maar de vraag is nog maar of ze iemand voor dit koopje vinden. Wat je voor de 1 euro krijgt zijn namelijk alleen de twee onbelaste skiliften, maar niet de sneeuwkanon systemen, de waterrechten en de andere accessoires. Mocht je er dus iets aan willen hebben zal je uiteindelijk nog veel meer moeten investeren. Ook is de koper verantwoordelijk voor de aanpassingen aan het tankstation. Dit staat allemaal in het contract die getekend moet worden.

Momenteel zijn er nog geen belangstellende, de burgemeester hoopt dat er nog iemand zal komen die deze koop aandurft. Men hoopt dat de skiliften kunnen blijven, het is tenslotte hun dorp en dat willen ze graag aangesloten houden aan de pistes. Mocht je nog interesse hebben, je hebt nog de tijd om je in te schrijven!

Daarnaast zijn er in de wereld ook complete skigebieden te koop. Zie bijvoorbeeld dit skigebied in Colorado wat voor 1,25 miljoen euro gekocht kon worden. Het kost wat, maar dan kan je wel tegen je vrienden zeggen dat je een eigen skigebied hebt. Bekijk hier het nieuwsbericht wat wij daarover schreven afgelopen winter. Zou jij het hebben gekocht?

EDIT: In een vorige versie van het artikel werd geschreven over Annaberg in Salzburg. Excuses, het gaat om Annaberg in Niederösterreich.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in