Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën met het Syndroom van Down

Wintersportredacteur

Jessica is 13 jaar oud en heeft het Syndroom van Down. Skiën is een van haar grootste passies en dankzij professionele begeleiding is dat ook mogelijk. Ik mocht afgelopen week een paar afdalingen met haar mee skiën in Gerlos om de bovenstaande video te maken.

Het was even wennen voor Jessica toen ik aan kwam skiën, maar al snel waren we vriendjes. En onze band was na de eerste afdaling al zo hecht dat de speciaal opgeleide skileraar Jan-Lammert (Lampie) geen snoepjes meer van haar kreeg. Die waren nu namelijk voor mij bedoeld. Zo snel kan het gaan. Sorry Lampie!

Al bij aankomst werd duidelijk dat Jessica met geen mogelijkheid in een normaal klasje zou passen. Ze lag op de grond en was met geen mogelijkheid meer een meter verder te krijgen. “Ja, ze is er nu even helemaal uit. Maar dat komt zo wel weer goed. Even wachten,” stelt Lampie me gerust. En ja hoor, een minuut of wat later is Jessica weer de vrolijkheid zelve. Nee, spelen met de speciaal meegebrachte hulpmiddelen zit er niet in. Ze moet en zal met stokken skiën, want dat is tof. Na de eerste afdaling begreep ik meteen dat een speciale aanpak echt nodig is en dat je engelengeduld moet hebben als skileraar van Jessica.

Ik heb genoten en heb ontzettend veel respect voor skileraar Lampie, die Jessica een topweek heeft bezorgd. Dank voor deze ervaring!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in