Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ski Juwel geeft kijkje achter de schermen bij liftonderhoud tijdens tussenseizoen

Blik op de piste in Ski Juwel

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Veel skigebieden hebben van ongeveer half april tot half mei een soort tussenseizoen. Hierin sluiten ze de winter af en bereiden ze zich voor op het komende zomerseizoen. In mei melden immers de eerste wandelaars zich al en dan moet wel alles klaar zijn. Maar wat gebeurt er dan in zo’n tussenseizoen? Tijdens deze maand worden onder andere de liften gecontroleerd en onderhouden, zodat ze de hele zomer door ook kunnen draaien. Hoe dat gaat? Skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau geeft een kijkje achter de schermen.

Onderhoud aan de liften in Ski Juwel

Zo’n twee weken geleden sloot Ski Juwel haar liften en was dat echt het einde van skiseizoen 2021/2022. Erg lang om terug te kijken op de winter hebben ze echter niet, want over enkele dagen moet de hele regio alweer klaar zijn voor de zomer. In drie weken tijd moesten ze alles klaar maken en aardig wat onderhoud aan de liften doen. Daarbij gaf het skigebied gisteren een leuk kijkje achter de schermen. Op de foto’s nemen de monteurs je mee in hun werkzaamheden. Toch bizar om iemand naast de liftkatrollen te zien zitten of om te zien hoe groot de onderdelen van een lift eigenlijk zijn.

Dit weekend start het zomerseizoen in Ski Juwel

Hoewel wij al uitkijken naar het winterseizoen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, ontvangen ze daar eerst nog even een paar maanden zomergasten. Want ook in de zomer is het een populaire bestemming en reizen bergliefhebbers graag naar deze regio in Tirol. Gelukkig weten wij inmiddels ook hoe mooi de Alpen in de zomer zijn en gaan ook wij met liefde met een rugzak en een paar wandelschoenen die kant op. Wil je een keer naar Ski Juwel? Dan heb je mazzel, want komend weekend start daar al het zomerseizoen. Vanaf 7 mei draaien de eerste liften en vanaf eind juni draaien alle zomerliften hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in