Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Schnalstaler Gletscher opent niet in de herfst, pas in december

Wintersportredacteur

De Italiaanse Schnalstaler Gletscher is normaal gesproken geliefd bij wintersporters die al vroeg in het skiseizoen de eerste bochten willen draaien, maar dit jaar moeten zij een andere bestemming zoeken. Vanaf begin september sluiten de liften bovenop de gletsjer tot december. Waarom? Een vernieuwing van de grootste gondellift, de Schnalstaler Gletscherbahn is op dit moment aan de gang.

Pistes op de gletsjer niet open in de herfst

Normalerwijs loopt het skiseizoen op de Schnalstaler Gletscher (ook wel: Val Senales) van vroeg in de herfst tot begin mei. Maar het aankomende winterseizoen is dus bovenop de gletsjer iets korter. De pistes bij het dal openen in het winterseizoen 2023/2024 wel eind november. Als alles volgens planning verloopt kun je vanaf december ook je ski’s onderklikken op het bovenste gedeelte van de Italiaanse gletsjer. Daarbij word je dan de berg op gebracht met een vernieuwde lift. De renovatiewerkzaamheden van de Schnalstaler Gletscherbahn zijn op 17 april 2023 gestart.

Vernieuwing Schnalstaler Gletscherbahn

Wat er allemaal gaat gebeuren in het skigebied? Bij de vernieuwing van de Schnalstaler Gletscherbahn gaan naast de lift ook het dal- en bergstation op de schop. De oude lift stamt uit 1975 en heeft nu echt een upgrade nodig. De afgelopen jaren zijn er telkens onderdelen van de lift vervangen en nu is het tijd voor een grote vernieuwing van de Schnalstaler Gletscherbahn.

Wat er tot nu toe is gebeurd?

De afgelopen maanden is er al hard gewerkt aan de Schnalstaler Gletscherbahn in het skigebied. Zo zijn in mei bijvoorbeeld al alle gondels van de kabel gehaald. In juni zijn allerlei nieuwe elementen geleverd en de helling op gebracht. Deze nieuwe onderdelen zijn van de firma MOOSMAIR GmbH. Daarna zijn elementen zoals de kabel vervangen en de oude liftsteunen verwijderd van de berg. Inmiddels is het werk aan het bergstation in het skigebied begonnen. Er staat de komende maanden nog veel te gebeuren op de Schnalstaler Gletscher!

››› Lees meer over alle vernieuwde liften in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in