Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sale bij Transavia: boek nu je vliegtickets naar Oostenrijk vanaf € 33,- enkele reis

Op wintersport met het vliegtuig

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het wintersportvlammetje is inmiddels aardig aangewakkerd bij de meeste wintersporters. Niet zo gek ook, want reisorganisaties stunten met hoge kortingen, de eerste skigebieden zijn open en de Alpen kleuren langzaamaan wit. Tijd om je wintersport te boeken als je dat nog niet gedaan hebt! En dan is natuurlijk je accommodatie belangrijk, maar denk ook aan vervoer. Gaan jullie met de auto, met de bus, de trein of toch het vliegtuig? Kies je voor die laatste optie, dan doe je er goed aan om snel je tickets te boeken. Transavia heeft op het moment namelijk sale en je boekt al een enkele reis naar Oostenrijk voor € 33,- per persoon. Dat zijn leuke prijzen!

Een deel van de wintersporters kiest ervoor om met het vliegtuig op wintersport te gaan. Je hoeft zelf niet te sturen en in zo’n 1,5 uur vliegen sta je in de bergen. Kies je dan voor een skigebied dicht bij het vliegveld, dan ben je na een korte transfer snel op plaats van bestemming.

Goedkope vliegtickets Transavia

De kosten voor vliegtickets kunnen flink oplopen, zeker als je op een populaire dag wil vliegen. Toch hoeft het niet altijd duur te zijn, je moet alleen even goed zoeken en misschien afwijken van de gebruikelijke zaterdag-tot-zaterdag vakantie. Zeker als je niet vast zit aan de vakantieweken kun je voor minder dan € 100,- een retourtje kopen bij Transavia. Zoals op het maandoverzicht hieronder te zien is, boek je in januari 2022 een enkele reis van Eindhoven naar Salzburg al vanaf € 33,-. Kies je voor een terugvlucht van € 43,-, dan heb je je ticket voor € 76,-. Houd wel rekening met eventuele bijkomende kosten voor je bagage.

Met Transavia naar de Alpen

Transavia is een van de luchtvaartmaatschappijen die vliegtickets naar de Alpen aanbieden. Vanaf Schiphol, Eindhoven en Rotterdam gaan er wekelijks verschillende vluchten naar Salzburg en Innsbruck of bijvoorbeeld naar Grenoble. Bovenstaand overzicht geeft de prijzen weer voor een retourtje Eindhoven – Salzburg in januari, maar ook in de overige maanden en vanaf de andere luchthavens kun je goedkope tickets boeken. Vanaf december kun je bijna dagelijks naar de Alpen vliegen.

Tip: dit zijn skigebieden dicht bij het vliegveld

Op wintersport met de bus of trein

Wil je liever niet zelf rijden naar de wintersport? Dan zijn er nog meer opties behalve vliegen. Ga bijvoorbeeld milieubewuster met de trein of met de bus richting de Alpen. Je laadt je bagage in, gaat zitten en daarna hoef je alleen nog maar achterover te leunen en te wachten tot je er bent. Voor de trein zijn er verschillende opties: de Nachttrein Zwitserland, de ÖBB Nightjet en de Thalys Sneeuw rijden respectievelijk naar Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Liever met de bus? Ook dat kan! Er zijn verschillende reisorganisaties en touringcarbedrijven die je naar de Alpen kunnen brengen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in