Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Rustige weken voor winterdienst in Oostenrijk

Het zachte winterweer waar Oostenrijk momenteel mee te maken heeft, zorgt ervoor dat de winterdienst niet dag in dag uit sneeuw hoeft te ruimen. Hierdoor hebben zij nu tijd om andere werkzaamheden te verrichten. Daarnaast bespaart het een hoop geld.

Minder strooizout gebruikt

Tot nu toe is er ‘slechts’ 450 ton zout gestrooid op de wegen in Vorarlberg. Dit is een derde van wat er normaal gesproken wordt verbruikt. Door het zachte weer konden in verschillende dalen de sneeuwschuivers in de garages blijven staan, waardoor één derde van de gebruikelijke kosten wordt bespaard.

Kosten ondanks schone wegen

Ondanks dat de wegen in de dalen vrijwel allemaal schoon zijn, worden er toch kosten gemaakt. Dit komt doordat het sneeuwruimen grotendeels aan externe bedrijven wordt uitbesteed en zij recht hebben op een basisinpremie. Op een dag met veel sneeuwval kunnen de kosten oplopen tot 45000 euro.

Andere werkzaamheden

Naast dat er ’s nachts op plaatsen wordt gestrooid waar ijzel zich snel vormt is er nu ook tijd voor andere werkzaamheden. Zo worden er op dit moment verschillende werkzaamheden langs de snelweg uitgevoerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in