Nieuwsalert per mail ontvangen

Rugzak mee op de piste!

Een rugzak op wintersport kan erg handig zijn. Onderweg moet je voorbereid zijn op alle omstandigheden. Het kan slechter weer worden, warmer of kouder worden en je telefoon en portemonnee op zak is wel een must. Verder neem je meestal een zonnebril, skibril, zonnebrand, lippenbalsem, pistekaart, tissues, fotocamera, paspoort, flesje water, iets te eten en muts mee. Spullen los in je zakken is niet praktisch. In het begin is het even wennen met een rugzak, maar al gauw raak je eraan gewend. Waar moet je op letten bij het kopen van een rugzak?

 

Als je een rugzak koopt is het goed te weten voor welk doel je het precies wilt gebruiken. De vragen die je jezelf moet stellen zijn; Ski of snowboard je op de piste? Ga je off-piste skien? Of gebruik je de tas alleen voor een pakje drinken en broodjes? Een goede pisterugzak is vooral simpel in gebruik en voel je nauwelijks op je rug zitten. Voor elk doel heb je een ander soort rugzak nodig.

Elke ochtend is het weer een verassing wat het weer doet in de Alpen. Dit kan van uur  tot uur veranderen en daarom is het vaak handig om extra kleding mee te nemen in je tas. Teveel spullen zorgt er al snel voor dat rugzak te groot wordt, wat voor ongemakkelijke situaties op de piste zorgt.

Zorg er voor dat je altijd een rugtas meeneemt waar weinig tot geen overtollige bandjes aan vast zitten. Een veel voorkomend probleem met rugzakken is het blijven haken in skiliften. Ook is het prettig als er niet al teveel bandjes en dergelijke aan de rugzak vast zitten. Het meest voorkomende probleem met rugzakken is namelijk het vast blijven zitten met de rugzak. Het gebeurt veel vaker dan men denkt, een gespje, een bandje iets blijft in de skilift vast zitten en bij het uitstappen van de lift blijf je hangen. Het hangen aan een rugzak is heel erg snel gevaarlijk, in een aantal minuten ben je in levensgevaar. Negeer daarom het bordje “rugzak af” niet en wees verstandig en doe hem af en hou je rugzak op schoot. Het is ook nog eens comfortabeler om je rugzak op je schoot te hebben dan vooruitgeschoven in de lift  te zitten met de rugzak achterop je rug.

Bekijk de volgende video en zie hoe het dragen van een rugzak in een skilift voor een gevaarlijke situatie kan zorgen:

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in