Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recordcijfers voor skiseizoen 2022/2023 in Amerika

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen winter heb je al kunnen lezen over het bijzondere skiseizoen in Amerika. Er viel ontzettend veel sneeuw, waardoor de skigebieden extra lang open konden blijven. Na de sluiting van het laatste skigebied afgelopen weekend, zijn alle cijfers onder de loep genomen. Wat blijkt: maar liefst 65,4 miljoen wintersporters hebben afgelopen winterseizoen op de latten gestaan in Amerika en dat is een record!

Meerdere records verbroken

De National Ski Areas Association (NSAA) heeft de cijfers van afgelopen winter op een rijtje gezet. Er zijn enkele skigebieden die vanwege de sneeuwhoeveelheden zelfs in juni, juli en augustus nog geopend waren. Mammoth Mountain in California sloot afgelopen weekend als laatste de liften en pistes. Tijd om de balans op te maken! 65,4 miljoen wintersporters hebben een skigebied bezocht tijdens skiseizoen 2022/2023. Dit aantal is gebaseerd op het aantal skipassen dat per dag werd gebruikt. In vergelijking tot skiseizoen 2021/2022, is er dit winterseizoen een stijging van 6,6% aan skibezoeken. Volgens de NSAA groeit de vraag naar openluchtrecreatie enorm, wat erg goed is voor de ski-industrie in Amerika.

Het skiseizoen duurde in 2022/2023 gemiddeld 116 dagen in Amerika, dit is een toename van 6 dagen in vergelijking met de voorgaande seizoenen.

Waarom was skiseizoen 2022/2023 in Amerika zo goed?

Er zijn verschillende oorzaken voor de vele skibezoeken van de wintersporters in Amerika. Ten eerste was het een bijzonder goed seizoen qua sneeuwval in de Rocky Mountains en Pacific Southwest-regio’s. Ook steeg het aantal geopende skigebieden van 473 naar 481. Een andere reden is het groeiende verlangen van skiërs om terug te keren naar de pistes na de pandemie. Ook in Amerika was het tijdens de COVID-pandemie niet mogelijk of heel lastig om de piste op te gaan. Al deze gebeurtenissen hebben geresulteerd in een recordseizoen in de USA.

Sneeuwval in Amerika

Afgelopen winter hebben we een aantal keer geschreven over de extreme sneeuwhoeveelheden in de Amerikaanse skigebieden. De gemiddelde sneeuwval in de skigebieden bedroeg volgens Planet Ski 5,68 meter. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. Hoe dat eruit zag?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in