Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recordaantal Nederlandse wintersporters naar Oostenrijk afgelopen winter

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Volgens cijers van het Oostenrijks Toeristenburo is er een recordaantal van ruim 1,2 miljoen Nederlanders afgelopen winterperiode naar Oostenrijk afgereisd. Zat jij daarbij? Tijdens het onderzoek is er gekeken naar de periode november 2022 tot april 2023. In deze periode is er een stijging van maar liefst 24,9% te zien ten opzichte van vorige winter.

Recordaantal Nederlanders naar Oostenrijk

Het was een bijzondere winter in 2022/2023, zo blijkt ook uit een onderzoek van het Oostenrijkse Toeristenbureau. Zelfs ten opzichte van de beste winter ooit (dat was in 2018/2019) is er een stijging van 6,3% in 2022/2023 qua aankomsten uit Nederland. Het aantal van afgelopen winter was goed voor bijna 6,7 miljoen overnachtingen in Oostenrijk. Ook dit is een record, met een stijging van 20% ten opzichte van vorige winter en 7% ten opzichte van de recordwinter 2018/2019. Nederland is door de wintersportreizen een van de belangrijkste buitenlandse markten voor Oostenrijk.

Zo was het skiseizoen 2022/2023 volgens enkele Oostenrijkse professionals

Conclusie van de winter

Hoewel het een kwakkelende winter was door de wisselende sneeuwval zijn er dus wel onwijs veel Nederlanders afgereisd naar Oostenrijk. “Ondanks zware jaren met Covid, hoge inflatie met alle gevolgen van dien en oorlog in Europa, heeft de Nederlandse vakantieganger Oostenrijk afgelopen winter meer dan ooit weten te vinden”, zo concludeert Thiebout van den Bergh van het Oostenrijks Toeristenburo.

››› Weeroverzicht: zo was de winter 2022/2023

Boek alvast voor volgende winter

Zit het volgende skiseizoen alweer in je gedachten? Dat hoort eigenlijk wel, want met zoveel Nederlanders die Oostenrijk voor een wintersport bezoeken moet je wel snel zijn met boeken als je precies het verblijf wilt vastleggen wat je in je hoofd hebt! Verschillende wintersportaanbieders van accommodaties en reizen zijn alweer druk bezig om het aanbod van komende wintersport 2023/2024 online te zetten. Waar je al kunt boeken en hoeveel er beschikbaar is? 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in