Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Primoz Roglic maakt debuut bij BORA – hansgrohe in Ötztal

© Ötztal Tourismus/ Stefan Kothner

Wintersportredacteur

Het Ötztal bereidt zich voor op een buitengewone mix van sportieve evenementen, met de langverwachte eerste verschijning van wielrensuperster Primoz Roglic in de regio, slechts een week voor de opening van het Alpine Ski World Cup-seizoen. De wielerclub BORA – hansgrohe bezoekt de regio voor een teambuildingskamp en ook Roglic is daarbij.

Van Jumbo-Visma naar BORA – hansgrohe

Roglic, de nieuwste aanwinst van het BORA – hansgrohe wielerteam, zal voor het eerst te zien zijn tijdens het jaarlijkse teamkamp van de ploeg in Sölden. Deze komst markeert een mijlpaal na de sensationele transfer (van Jumbo-Visma naar BORA – hansgrohe) van de Sloveense sensatie door teambaas Ralph Denk, een beweging die wereldwijd door de media als de ‘klap van het jaar’ wordt beschouwd.

Voormalig skispringer

Voormalig skispringer Roglic, die zich pas op 23-jarige leeftijd tot het wielrennen keerde, heeft een indrukwekkende palmares opgebouwd, waaronder drie overwinningen in de Vuelta de España, de Giro d’Italia van dit jaar en een gouden medaille op de Olympische Spelen in de individuele tijdrit in 2021.

Ötztal was ook dit jaar in de Tour de France te zien als sponsor van het wielerteam BORA – hansgrohe

Het teamkamp biedt een unieke kans voor Roglic en zijn nieuwe collega’s om elkaar beter te leren kennen te midden van de prachtige alpine omgeving van Sölden. Ötztal Tourismus, dat als sponsor prijkt op het tenue van de wielerploeg, is enthousiast over de komst van Roglic. “We zijn zeer verheugd om Primoz Roglic te verwelkomen, die ongetwijfeld een opmerkelijke verschijning zal zijn op de skipistes,” zegt Oliver Schwarz, Managing Director van Ötztal Tourismus.

Opening World Cup een week later

De openingsceremonie van de Alpine Ski World Cup, gepland voor 28 en 29 oktober, markeert het begin van een reeks winterse evenementen in het Ötztal. Met zes skigebieden, waaronder Sölden, Gurgl en Hochoetz, en een scala aan evenementen zoals het Electric Mountain Festival en Hannibal – The Glacier Spectacle, verwelkomt de regio wintersportliefhebbers van over de hele wereld.

Fietsregio

Naast de winterse attracties is het Ötztal ook de thuisbasis van de Ötztaler Cycle Marathon, die volgend jaar op 1 september plaatsvindt. Deze zomerse wieleruitdaging trekt jaarlijks duizenden enthousiaste deelnemers, die zich wagen aan een adembenemende rit van 227 kilometer over vier alpenpassen. Terwijl de wieler- en skiseizoenen in deze regio hand in hand gaan, kijkt het Ötztal uit naar de komst van Roglic en zijn BORA – hansgrohe-teamgenoten, een gebeurtenis die ongetwijfeld nog meer internationale aandacht naar dit sportieve paradijs zal trekken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in