Electric Mountain Festival Sölden

31 mrt 2024

Sölden, Oostenrijk

Het Electric Mountain Festival is één van de hoogtepunten in Sölden. Begin april nemen dj’s van wereldniveau plaats achter de draaitafel op de Giggijoch. Daar staat op dat moment een groot podium waar duizenden wintersport- en muziekliefhebbers helemaal uit hun dak kunnen gaan.

Tijdens het Electric Mountain Festival wordt de wereld van wintersport en dancemuziek met elkaar verbonden. Een paar dagen lang is Sölden dé place to be voor muziekliefhebbers. Verschillende bekende dj’s hebben inmiddels op het podium gestaan. Denk aan Robin Schulz, Nicky Romero en Fedde Le Grand.

Wat je kunt verwachten van Electric Mountain Festival?

Eind maart vindt jaarlijks het Electric Mountain Festival plaats in Sölden. Enkele dagen dagen lang kunnen liefhebbers van wintersport en muziek genieten van spectaculaire optredens op de Giggijoch. Overdag kun je genieten van de pistes en daarna van muziek. Elk jaar staat bekende dj’s zoals Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo en Oliver Heldens hier op het podium.

Data & tijden

De data voor de editie van 2025 zijn: 31 maart tot 4 april!

Wintersport in Sölden

Sölden ligt in het Ötztal en biedt een modern skigebied met ruim 140 km aan pistes. Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere toppen boven de 3000 meter, is sneeuwzekerheid gegarandeerd van begin september tot begin mei. Je kunt hier mooie tochten skiën (BIG3), genieten van een geweldig uitzicht en heerlijk lunchen.

In het dorp is het altijd gezellig druk. Aan het eind van de skidag verzamelt iedereen zich in de vele après-ski bars. Vooral in de Schirmbar en Almrausch is het gezellig.

› Bezoek ook de Winteropening in Sölden, deze vindt elk jaar aan het begin van het seizoen plaats!

Naar Electric Mountain Festival

Reizen naar Sölden

Vanaf Utrecht is het 928 km rijden naar Sölden. Als het verkeer meezit, dan doe je daar iets meer dan 10 uur over. Sölden ligt in het Ötztal, een 65 km lang dal dat het langste zijdal van het Ötztal is. Om er met de auto te komen, heb je een vignet nodig.

Een andere optie is het vliegtuig. Vliegveld Innsbruck ligt op 85 km afstand (+/- 1,5 uur rijden). Houd dan wel rekening met een huurauto, transfer of taxi. Liever met de trein op wintersport? Ook dat is mogelijk. De nachttrein, de ÖBB Nightjet, rijdt sinds kort rechtstreeks van Amsterdam naar Tirol. Stap uit in Innsbruck en stap daar of over op een andere treinverbinding of reis verder met een huurauto, taxi of transfer.

Verblijven in Sölden

› Meerdere accommodaties en arrangementen in Sölden via Summit Travel
› Boek een wintersport naar Sölden met Snowtrex
› Vanaf € 594,- boek een vakantie naar Sölden met Sunweb

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in