Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Optimisme in Sölden ondanks uitblijvende sneeuw voor World Cup

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op 28 en 29 oktober 2023 start het World Cup seizoen in Sölden met twee wedstrijden. Op dit moment is het echter nog erg grijs/groen bij de wedstrijdpistes en er lijkt er geen sneeuw in zicht. Toch blijven ze in Sölden optimistisch. Wat nog niet is, kan nog komen. De nazomer lijkt namelijk wel over, na dit weekend dalen de temperaturen in ieder geval in Oostenrijk.

Situatie op dit moment in Sölden

Iedereen die op de webcams in Sölden kijkt, ziet dat het echt nog helemaal niet winters is in het gletsjerskigebied. De opening van het skiseizoen zou twee weken geleden al plaatsvinden, maar deze is uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum voor de start van het skiseizoen en de World Cups in Sölden kruipen dichterbij. In Sölden blijven ze optimistisch. Er zijn dit jaar namelijk voorzorgsmaatregelen genomen. De vele sneeuw die in het voorjaar 2023 viel, is opgeslagen in sneeuwdepots en deze wordt gebruikt voor de wedstrijdpiste.

Lees ook: World Cup in Sölden veiliggesteld door sneeuwdepots

Bekijk de webcam

De temperatuur daalt na het weekend

Er komt een daling in temperatuur aan in de Alpen. De meteorologen van GeoSphere Austria voorspellen vanaf zondag afkoeling, meldt ORF. Deze daling kan het temperatuurgemiddelde weer gelijk brengen met de temperatuur van de afgelopen jaren rond deze tijd. En een lagere temperatuur zorgt voor een dalende sneeuwgrens, wat erg voordelig is voor de World Cups op 28 en 19 oktober. Voorlopig wordt er echter nog maar weinig sneeuw verwacht volgens de laatste voorspellingen. Slechts vijf tot tien centimeter staan op de planning. Het is nog even afwachten!

Officiële controle op 18 oktober

Op 18 oktober staat de sneeuwcontrole van de FIS op het programma. Op 3000 meter hoogte op de Rettenbachferner wordt deze belangrijke meting gedaan. Als de uitslag positief is, dan worden er twee reuzenslaloms geskied in Sölden op 28 en 29 oktober. Daarbij is één wedstrijd voor de dames en eentje voor de heren. Het wordt dus nog even spannend, maar in Sölden houden ze de moed erin!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in