Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© www.pistenbully.com

PistenBully presenteert eerste compleet elektrische pistenbully

Wintersportredacteur

Is het mogelijk dat pistes worden geprepareerd zonder uitstoot van CO2? Wel als het aan PistenBully ligt. Op de INTERALPIN in Innsbruck heeft het bedrijf de eerste compleet elektrische pistenbully gepresenteerd. Een belangrijke stap in de verduurzaming van de skigebieden.

Duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de wintersportwereld. Helemaal wanneer het gaat over het terugdringen van de uitstoot van CO2. We willen immers allemaal nog jarenlang van de prachtige bergen en sneeuw genieten. Men doet er dan ook alles aan om steeds duurzamer te worden. Zo ook PistenBully. Het bedrijf kwam in 2012 met het eerste hybride model op de markt (de PistenBully 600 E+) om het dieselverbruik en de CO2-uitstoot terug te dringen. Het nieuwe model doet daar een grote schep bovenop.

 

100% elektrisch

Tijdens haar 50e verjaardag was PistenBully aanwezig op de INTERALPIN in Innsbruck. Als cadeautje presenteerde het bedrijf de PistenBully 100 E. Beter bekend als de eerste 100% elektrische pistenbully. Het model zit nog volop in de testfase, maar tot nu toe is het eerste gebruik ervan positief. De nieuwe pistenbully is 100% elektrisch en 100% emissievrij. De accu’s zijn goed voor 126 kWh en hebben een spanning van 400V. Het opladen van de batterij duurt 6,5 uur en daarna kan er 2,5 tot 3 uur gebruik van worden gemaakt.

Nog geen indrukwekkende tijden, maar het begin is er. Voor nu zal de Bully dan ook alleen worden ingezet op korte stukken. De ingenieurs van Kässbohrer Geländefahrzeug AG zijn druk bezig om de 100% elektrische pistenbully verder te ontwikkelen, zodat in de toekomst alles elektrisch kan zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in