Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Outdoor Valley Wintersport

Outdoor Valley Wintersport wordt groenste buitenskibaan van Nederland

Wintersportredacteur

Outdoor Valley Wintersport, de skibaan in Bergschenhoek, is hard onderweg om de groenste buitenskibaan van Nederland te worden. De skibaan wordt op het moment verbouwt en krijgt nieuwe matten, een andere indeling en tubingbanen. De plannen voor de verbouwing liggen er al sinds 2019, maar de lockdown gooide roet in het eten. Dit jaar kwam daar verandering in. Door een nieuwe samenwerking en een crowdfundingactie kon de verbouwing dit voorjaar worden gestart.

Met de verbouwing streeft Outdoor Valley Wintersport ernaar om de groenste buitenskibaan van Nederland te worden. Om dit doel te halen maken ze gebruik van nieuwe materialen, zoals de Neveplast-matten.

De groenste skibaan van Nederland

De groenste skibaan van Nederland word je natuurlijk niet zomaar. Hiervoor hebben Jasper (mede-eigenaar) en Tim (hoofdinstructeur), duurzame materialen uitgezocht. Zo gebruiken ze ‘groenere’ skimatten van Neveplast voor de ski- en tubingbanen. Deze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en groen van kleur, waardoor ze goed opgaan in de groene omgeving van het Hoge Bergse Bos en daarnaast het milieu ten goede komen. De matten zijn recyclebaar en er is geen water meer nodig om te skiën. Hierdoor besparen ze duizenden liters water.

Een ander voordeel van de nieuwe matten is het feit dat ze qua ‘skigevoel’ veel dichter bij de echte sneeuw komen dan de oudere matten. De overgang van sneeuw naar de mat is kleiner, een voordeel voor de cursisten. Na twee of drie afdalingen ben je gewend aan de mat, veel sneller dan hiervoor.

Neveplast

Jasper en Tim gingen in 2019 op zoek naar de ‘ultieme skimat’ voor het nieuwe Outdoor Valley. Hiervoor reisden ze naar Italië en eigenlijk waren ze direct verkocht. Na enkele rondjes skiën waren ze erover uit dat Neveplast de kwaliteit en eigenschappen had waar ze naar op zoek waren. In samenwerking met Swedice beschikt de Nederlandse skibaan straks over de nieuwste Neveplast skimatten. Hiermee volgen ze de langste skibaan ter wereld en Copenhill, de skibaan op de energiecentrale.

Neveplast skimatten Outdoor Valley Wintersport
© Outdoor Valley Wintersport

Het nieuwe Outdoor Valley Wintersport

Door de verbouwing ontstaat er een heel nieuw Outdoor Valley Wintersport. De skibaan, die in 1991 werd opgericht en in 2018 werd overgenomen en omgedoopt tot Outdoor Valley Wintersport, krijgt ook een nieuwe indeling. Het nieuwe Outdoor Valley heeft daardoor meer ruimte voor een oefenweide. Daarnaast komen er drie tubebanen, een lopende band, een nieuw pannenkoekenrestaurant en een vernieuwd zonneterras. Tot slot breiden ze nog uit met een nieuwe activiteit, Net Adventure, een springparadijs op grote hoogte. Als alles volgens planning verloopt, kun je vanaf deze zomer al gebruik maken van de nieuwe tubebanen en het nieuwe Net Adventure uitproberen.

Foto’s verbouwing

Het mag wel duidelijk zijn dat Jasper en Tim grote plannen hebben met de verbouwing van Outdoor Valley Wintersport. Op het moment zijn ze hard aan het werk en onderstaande foto’s laten zien hoe dat eraan toegaat. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in