Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oude stoeltjeslift uit Leogang krijgt nieuw leven in ander dorp

Wintersportredacteur

De 6-persoons stoeltjeslift van Doppelmayr uit Leogang gaat zijn werk verder voortzetten in het Oostenrijkse dorp Vent. Deze lift vervangt de 40 jaar oude sleeplift in het kleine dorp. Een enorme aanwinst!

Wildes Mannle stoeltjeslift

Waar de 6-persoons stoeltjeslift vervangen diende te worden in Leogang vanwege te weinig capaciteit, is deze lift een enorme aanwinst voor het kleine familievriendelijke dorp Vent. De zogenoemde Wildes Mannle lift brengt je vanaf de Stablein Alm, gelegen op 2354 meter, in een kleine vier minuten naar het bergstation Wildes Mannle, gelegen op 2646 meter hoogte. De lift heeft een lengte van 920 meter lang en kan 1565 personen per uur naar het bergstation vervoeren. Dit duurde voorheen tien minuten. Nu zijn de passagiers én sneller boven én kan er optimaal genoten worden van het prachtige uitzicht.

Bouw Wildes Mannle Stoeltjeslift

Normaal gesproken nemen de voorbereidingen van de bouw en het verkrijgen van alle vergunningen makkelijk twee jaar tijd in beslag. Dankzij de medewerking van alle instanties en de gemeente zijn de voorbereidingen voor dit project en zelfs de start van de bouw van de lift, binnen vier maanden gerealiseerd. De lift is een enorme aanwinst voor het gebied. Zo wordt het voor dit kindvriendelijke dorp straks makkelijker om kinderen mee de berg op te nemen. Daarnaast wordt het beklimmen van de Wildspitze voor tourskiërs ook een stukje eenvoudiger.

Vent

Het dorpje Vent is erg geliefd onder de rustzoekers en tourskiërs. Vent beschikt over een eigen skigebied. Dit skigebied reikt tot een hoogte van 2680 meter. Het dorpje beschikt over 15 kilometer aan pistes. In tegenstelling tot veel van de Oostenrijkse dorpen, hoef je in Vent geen overduidelijk aanwezige après-ski te verwachten. De pistes van Vent liggen in het zuiden, waardoor je de hele dag in de zon kunt skiën. Ben je op zoek naar een rustige wintersportvakantie? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

PS. Dank Laura Coppes voor deze tip, de informatie en de foto’s!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in