Nieuwsalert per mail ontvangen

Opvouwbare ski’s voor de freeride snowboarder: MTNApproach System

Ga je met je splitboard opzoek naar de ultieme poederrun, maar kan je er vervolgens niet optimaal van genieten door de gebreken van je splitboard? Dit is een probleem waar veel freeriders tegenaan lopen. MTN Approach speelt hier op in met opvouwbare tourski’s: het MTNApproach System. De ski’s zijn zeer licht in gewicht en zoals we al zeiden opvouwbaar. 

Hoe werkt het? Je bindt je snowboard achterop en na de hike op de opvouwbare ski’s klap je de ski’s op, stop je ze in de bijbehorende rugzak and you’re good to go!

De ski’s hebben permanente vellen onder en hebben geen losse onderdelen. Het geheel is inklapbaar en direct in de bijbehorende rugzak te plaatsen. Per stuk wegen de ski’s 1814 gram en uitgeklapt zijn ze 140 cm lang. Ingeklapt zijn de ski’s niet langer dan 54 centimeter. De bijbehorende rugzak heeft 35L aan ruimte en weegt 1550 gram. Je koopt de ski’s en de rugzak voor $799. Los zijn ze (nog) niet te bestellen.

Het enige probleem dat ik op dit moment aan de combinatie zie is het ontbreken van de airbag, die mensen toch ook graag in hun tourrugzak verwerkt zien. Misschien een andere rugzak erbij kopen? Het is in ieder geval een interessante ontwikkeling van MTN Approach.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in