Nieuwsalert per mail ontvangen

Opblaasbare vleugels voor de wintersport: Woopy Jump

Ben je wel uitgekeken op het ‘gewone’ skiën en snowboarden en zoek je naar een mooi alternatief? Die zijn er genoeg. Maar ze zijn lang niet allemaal zo bijzonder als de Woopy Jump. Niet alleen de naam doet wat vreemd aan, ook de activiteit bij de naam is vreemd.

De Woopy Jump is een opblaasbare vleugel met een constructie waardoor jij eronder kunt hangen met je ski’s. Het doel: veilig bewegen tussen hemel en aarde. Al sinds 1995 experimenteert de Fransman Laurent de Kalbermatten met vleugels – hij is vast een afstammeling van de gebroeders Wright – en enkele jaren gelden slaagde hij erin om een ‘perfecte’ vleugel te vinden voor skiërs en snowboarders. Die kreeg de naam Woopy Jump en dat is blijkbaar een ding.

Erg populair is de Woopy Jump de afgelopen jaren niet geworden en dat is redelijk verklaarbaar. Het ding is groot en daardoor zeer onhandig. Je kunt ‘m niet opgeblazen meenemen in een stoeltjeslift of gondel en ook op de piste moet je geen mensen tegenkomen. Het idee erachter is wel ontzettend vet en wat je ermee kunt doen ook. Bekijk de bovenstaande video of anders de video hieronder van januari dit jaar.

Sinds kort heeft de Woopy Jump er trouwens een concurrent bij: de Wingjump. Een veel compactere en handigere vleugel die wellicht wel aan zou kunnen slaan.

Wingjump laat je vliegen over de pistes

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in