Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wingjump laat je vliegen over de pistes

Elke dag het laatste wintersportnieuws

It’s a bird… It’s a plane… Nee, het is een skiër met Wingjump. Dit is misschien wel de vreemdste gadget die je op de piste gaat zien dit jaar, maar stiekem ziet het er wel cool uit. De Wingjump is een soort vleugel die doet denken aan een wingsuit voor skydivers. Dankzij de gadget kun je tijdens het skiën een gevoel van vliegen ontwikkelen en volgens de makers is het compleet veilig. 

Wingjump is het verhaal van twee vrienden, Marc en Florian, die verknocht zijn aan extreme sports. Het begon allemaal na een lekkere kitesurf sessie met de vraag: welke sport kan ons veilig free flying en skiën laten combineren? Met speedriden en snowkiten is dat mogelijk, maar dat zijn extreme sporten waar de instapdrempel hoog is evenals het risico. Dat moet anders kunnen. Samen hebben ze de afgelopen jaren met een compleet team gewerkt aan hun nieuwe sport met de Wingjump als hulpmiddel.

Op dit moment is het team van Wingjump hard aan het proberen om de nieuwe sport ook daadwerkelijk te verspreiden. Het doel is om het dé activiteit van de komende winter te laten worden. Wij zijn heel benieuwd of dat gaat lukken, maar zien wel potentie. In skiklassen zie je nu bijvoorbeeld al de kleinste kids met een soort parachutes van de berg afkomen en ook activiteiten als skifoxen worden steeds populairder. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat skischolen en verhuurders de Wingjump aan hun assortiment toevoegen.

 

Op dit moment zijn er drie verschillende modellen van het product te verkrijgen – zie de foto hieronder. De Wingjump Activ’ (links) verbetert je stabiliteit en helpt je beter leren skiën. Je voelt wel een beetje lift, maar echt extreem is het niet. Met de Wingjump Activ’Air (midden) ga je al meer naar een echt nieuwe sport toe. Daarmee worden je sprongen echt langer en krijg je meer stabiliteit, controle en plezier in de lucht. De Wingjump Activ’Carve (rechts) is het meest extreme model en is bedoeld voor skiërs die op zoek zijn naar een adrenalinekick.

wingjump

Wij zijn heel benieuwd of dit een serieuze sport wordt en of we de Wingjump binnenkort op de piste zien. Ben je nu meteen verkocht? Dan kun je een van de drie vleugels bestellen via Indiegogo. Als je nu bestelt, wordt er naar schatting in december geleverd. Echt goedkoop is het spul trouwens niet.

7 skigadgets die je dit jaar aan Sinterklaas moet vragen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in