Nieuwsalert per mail ontvangen

Op wintersport naar Noord-Korea

De Alpen inruilen voor een exotischer oord om te skiën? Nee, niet Canada, Chili of Argentinië, want dat wordt al zo vaak gedaan. Wat dacht je van Noord-Korea? Als we WeFlyCheap.nl mogen geloven gaan zij binnenkort reizen organiseren naar het land, dat in 2013 het eerste skigebied Masik Pass opende.

Waarom denk je dan? Waarom zou je naar een land willen gaan met een politieke situatie als dat van Noord-Korea? “Wij willen onmogelijke bestemmingen mogelijk maken”, aldus oprichters Eelko van Drongelen en Ruud Raaijmakers. Een wintersportvakantie naar Noord-Korea is het eerste project van het reisbureau in die richting.

Jaarlijks bezoeken 3.000 tot 4.000 westerse toeristen het land en WeFlyCheap.nl wil dit aantal flink omhoog schroeven. Het is al langer mogelijk om een reis naar Noord-Korea te boeken, maar een skireis is nieuw. Het bureau biedt binnenkort een wintersportreis aan waarbij 4 dagen wordt geskied en 1 dag aandacht wordt geschonken aan de highlights van Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.

Het in 2013 geopende Masik Pass telt 9 pistes waar zowel de beginnende als gevorderde skiërs zich kunnen uitleven. Althans, dat is wat er gezegd wordt. Echt oordelen kunnen wij zelf nog niet. Beginners kunnen dagelijks les krijgen indien gewenst. De buitenlandse toeristen verblijven in een driesterrenhotel waar zelf (beperkt) internet te gebruiken is.

De complete reis wordt aangeboden vanaf € 2499,-. Dit is inclusief vliegtickets naar Bejing en Pyonyang, de hotels, lokale gidsen en volpension. Voor € 40,- per dag kun je dan nog skimateriaal en een skipas huren. Over een visum hoef je niet in te zitten, behalve als je journalist of Zuid-Koreaan bent. Het visum regelt het reisbureau voor je.

Meer informatie over de reis vind je op de website van WeFlyCheap.nl. Laat je ons weten hoe je wintersport naar Noord-Korea was?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in