Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Op wintersport met de trein naar Frankrijk: nieuwe nachttrein te boeken bij Sunweb

wintersport met de trein

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanaf volgende winter wordt een wintersport met de trein naar Frankrijk een stuk eenvoudiger. Laatst schreven we al over hoe Franse skigebieden duurzaam reizen willen stimuleren. Nu komt er, naast de bestaande nachttreinen naar wintersportgebieden, een nieuwe lijn bij: European Sleeper. In samenwerking met Sunweb zal deze nachttrein naar de Franse Alpen rijden vanuit zowel Nederland als België.

Wintersport met de trein naar Frankrijk: European Sleeper

European Sleeper is een nieuwe naam onder de nachttreinen naar skigebieden van Nederlands-Belgische bodem. Naast de Nightjet die je rechtstreeks naar Tirol brengt, en de Thalys waarmee je met 3,5 uur in Parijs staat, is er nu de European Sleeper. In samenwerking met reisorganisatie Sunweb zal deze nachttrein vanaf volgend skiseizoen direct naar de Franse skigebieden rijden. De trein vertrekt vanuit zowel Nederland als België. Ook hier is wederom het doel duurzamer reizen te stimuleren. Wintersport met de trein wordt met de jaren populairder en populairder en gelukkig kan het, als je op tijd boekt, best voordelig zijn. Tickets zijn vanaf € 30,- al te koop.

Te boeken via Sunweb

De European Sleeper zal vanuit Amsterdam en Rotterdam vertrekken en eveneens stoppen in Brussel. Wellicht komt er nog een stop in het Franse Lille, alvorens de nachttrein verder naar de skigebieden rijdt. Waar de European Sleeper precies zal stoppen in de Franse Alpen is nog niet helemaal duidelijk. Wel is het, zoals de naam eigenlijk al zegt, mogelijk om onderweg te slapen. De nachttreinen naar de Franse Alpen zullen als alles volgens plan verloopt vanaf december 2022 gaan rijden. Sunweb zet in op duurzaamheid door wintersport met de trein te promoten en wil naast deze nachttrein, het aanbod in de toekomst gaan uitbreiden. Niet alleen populaire wintersportresorts zijn dan makkelijk te bereiken, ook zullen de treinen je richting de kust brengen. Ook Italiaanse bestemmingen en andere Europese plekken worden dan gemakkelijk met de trein bereikbaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in