Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijker verbreekt wereldrecord langste rodelafdaling qua hoogtemeters

Rodelen met de slee

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen zaterdag is het record van de langste rodelafdaling qua hoogtemeters verbroken door de Oostenrijker Rolf Majcen. Daarmee verdient de beste man natuurlijk een plekje in het Guinness Book of Records. Het vorige record stond op 1700 hoogtemeters. Hoe de Oostenrijker dit voor elkaar heeft gekregen?

Recordafdaling van slechts 34 minuten

Het bizarre rodelavontuur begon al vroeg in de ochtend. Het was 06:30 uur en nog donker toen de recordpoging begon. Majcen, een Oostenrijker uit Oberösterreich, vertrok samen met twee filmende getuigen van de Fedaia Pas (2057 m) naar Punta Rocca (3265 m). Bij het startpunt kwam het trio bij zonsopkomst aan. De non-stop afdaling van 12 km lang ging om 07.44 uur van start. Slechts 34 minuten later bereikten de sleeërs de Marmolata-Seilbahn in Malga Ciapela. Daarmee heeft Majcen geschiedenis geschreven en een plekje in het Guiness Book of Records verdiend.

Geen record zonder risico’s

Het verbreken van het record van 1700 hoogtemeters, dat op naam stond van iemand uit het Zwitserse Berner Oberland, was niet zonder risico’s. ’s Nachts stond er een stevige wind, met windstoten tot wel 60 km/u. Ook waren de temperaturen niet al te best, ruim onder het vriespunt. Dit zorgde ervoor dat de neerslag op de berg bevroor, waardoor remmen extreem moeilijk werd. Brandende bovenbenen voor Majcen, maar volgens Südtirolnews heeft de Oostenrijk tot en met de laatste kilometer volop van de afdaling genoten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in