Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijker bezorgt pakketjes op ski’s in wintersportdorp

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

In tijden van corona hebben we het online shoppen helemaal uitgevonden. Zeker voor de mensen die een hekel hebben aan slenteren door de stad is het de perfecte oplossing. Even een middagje door je favo webshop scrollen en de volgende dag staat de pakketbezorger voor de deur. Ideaal! Maar hoe doe je dat als je bijvoorbeeld in een Oostenrijks bergdorp woont dat ’s winters niet met de auto te bereiken is? Dan worden pakketjes gewoon op ski’s bezorgd, zoals deze bezorger doet. Hoe dat gaat?

Pakketjes bezorgen op ski’s

Amazon bezorgt over de hele wereld pakketjes en laten we eerlijk zijn, niet iedereen is even makkelijk bereikbaar. Zoals bijvoorbeeld in sommige plaatsen in Oostenrijk. Daar bezorgt de Oostenrijkse Helmut Edelmaier, lokaal ook bekend als Heli, pakketjes op de ski’s. Hij bezorgt al zo’n 15 jaar kranten en brieven op de autovrije Tauplitz Alm en inmiddels dus ook pakketjes van Amazon. Zo’n 15 hotels en 100 accommodaties kunnen gebruik maken van zijn bezorgservice. Dit is natuurlijk eenvoudig voor kleine pakketjes, maar of hij ook grote pakketten bezorgt…

Donatie Amazon

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft Amazon € 5000,- gedoneerd aan de Bad Mitterndorf Alpine Association. Niet alleen voor Heli, maar ook ter ondersteuning en voor het behoud van de prachtige natuur rond Tauplitz. Grote massa’s hebben het dorp en bijbehorende skigebied (nog) niet ontdekt, dus de natuur is nog ongerept en echt druk wordt het nooit. Genoeg reden dus om er goed voor te zorgen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in