Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Flink kouder en winters weer in aantocht voor de skigebieden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen was het vooral erg mild in de skigebieden met alleen sneeuwval op hoogte. Of daar binnenkort verandering in komt en de dalen straks weer wit kleuren? Volgens de huidige voorspellingen is er kans op winters weer dit weekend. De temperaturen dalen, de sneeuwgrens zakt en er is zelfs weer kans op een laag verse sneeuw.

Sneeuw op komst!

Volgens de weermodellen lijkt het erop dat dit weekend de winter weer een beetje terugkomt. Komt de eerste sneeuwdump van 2024 eraan? Vanuit het zuidwesten is er een koudere luchtmassa in aantocht en deze bereikt vanaf vrijdag het Alpengebied. De sneeuwgrens daalt naar ongeveer 500 meter en er valt tot een halve meter verse sneeuw komend weekend. Waar de sneeuw valt? De eerste sneeuw valt vooral in de zuidelijke Franse Alpen, daarna verplaatst het zwaartepunt zich naar Noord-Italië. Eigenlijk profiteert de hele zuidkant van de Alpen van deze voorspelde sneeuwval. Zaterdag en of zondag valt er dan waarschijnlijk ook sneeuw in Oostenrijk en eigenlijk de hele noordkant van de Alpen. In alle wintersportlanden kunnen we dus wel een vers laagje verwachten. Hoeveel sneeuw er precies valt, dat is nog even afwachten. Tot nu toe lopen de hoeveelheden op tot ongeveer 40-50 centimeter.

Tot die tijd: veel neerslag

Tot de daling in temperatuur en sneeuwval is het vochtig in de Alpenlanden. Met plaatselijk regen en/of sneeuw en een sneeuwgrens tussen de 1500-2000 meter is het wisselvallig op en bij de pistes. Ook waait er een sterke wind die de komende twee dagen aanwezig blijft. De zon is af en toe aanwezig boven de pistes, geniet er dus vooral van als deze zich laat zien!

Huidige condities

Ondanks de warmere temperaturen in de dalen is het nog behoorlijk winters in de wintersportlanden. Op hoogte viel er de afgelopen dagen weer een vers laagje sneeuw. In alle wintersportlanden kwamen er dikke vlokken tijdens de jaarwisseling naar beneden. De sneeuwgrens lag daarbij rond de 1000-1500 meter. Dit zijn een paar recente webcambeelden van enkele wintersportbestemmingen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in