Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Ook in Australië eerste skigebieden weer open

Wintersportredacteur

Ook aan de andere kant van de wereld kun je weer skiën. Niet alleen in Nieuw-Zeeland, maar ook in Australië. Langzaam komt het normale leven weer op gang en inmiddels zijn de eerste skigebieden weer open. Later dan gepland dankzij de sneeuwcondities, maar gelukkig kunnen de Aussies nu toch weer op de latten staan.

Later dan gepland

In de skigebieden Thredbo, Mt Baw Baw, Mt Buller en Perisher is het skiseizoen inmiddels van start gegaan. Normaal gesproken is dat begin juni al het geval, maar helaas lieten de sneeuwcondities dat niet toe. Sommige skigebieden gaan om die reden pas volgende week of zelfs nog later open. Ondanks de omstandigheden liggen de pistes er heerlijk bij. Met gezonde jaloezie kijken we naar de foto’s en video’s die de skigebieden delen op Facebook. Bijvoorbeeld onderstaande video van het Thredbo Resort.

Wintersport in Australië

Het mooie van een wintersport in Australië is dat het skiseizoen hier precies andersom loopt met dat van de Alpen. Tijdens de Europese zomer is het in een deel van het land hartje winter. Ideaal voor iedereen die geen genoeg van wintersport kan krijgen.

In Australië vind je meerdere skigebieden. De meest bekende zijn de hierboven genoemde namen, maar ook Mount Hotham en Falls Creek zijn populair. Stuk voor stuk prachtige skigebieden met geweldige skimogelijkheden. Houd voor je wintersport wel rekening met een lange vliegreis. Je moet er nou eenmaal iets voor over hebben om ‘down under’ op de latten te staan.

Mogen wij die kant op?

Helaas is het antwoord op die vraag ‘nee’. Op dit moment staat het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl nog altijd op oranje. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Hopelijk komt daar ook snel verandering in voor landen buiten Europa. En zo niet? Dan kun je een wintersport naar Australië altijd op je bucketlist zetten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in