Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Het heeft lekker gedumpt in Nieuw-Zeeland

Wintersportredacteur

Aan de andere kant van de wereld is het op dit moment hartje winter. Mt Hutt, een skigebied in Nieuw-Zeeland, is de afgelopen dagen getrakteerd op een flinke sneeuwdump. Er zijn gigantische sneeuwhoeveelheden naar beneden gevallen.

Winter in Nieuw-Zeeland

Het skiseizoen van Nieuw-Zeeland loopt precies tegenovergesteld met dat van de Alpen. Dit komt omdat het land op het Zuidelijk Halfrond ligt. Van juni tot en met augustus is het hier winter en daarbij is juli de koudste maand. Wel zijn de verschillen tussen het noorden en zuiden heel groot. In het noorden is het warmer en valt er vooral veel regen (sneeuw hoog in de bergen). In het zuiden is het kouder en valt er vooral veel sneeuw. ’s Nachts kan het flink vriezen en overdag kan het zomaar weer ver boven 0 zijn. Dit komt allemaal door de ligging van het land op onze aardbol.

Leuk weetje: houd in Nieuw-Zeeland altijd rekening met een plotselinge weersverandering. Er wordt gezegd dat je op één dag 4 verschillende seizoenen kunt meemaken.

Sneeuwdump in Mt Hutt

In Mt Hutt heeft het de afgelopen dagen flink gedumpt. Sinds woensdag deelt het skigebied heerlijke foto’s en video’s. Inmiddels is er meer dan een meter verse sneeuw naar beneden gevallen. Vanwege de weersomstandigheden en het hoge lawinegevaar, moest het skigebied helaas wel dicht voor wintersportpubliek. De rust is inmiddels weergekeerd, maar wij kunnen nog even afkoelen met deze heerlijke video’s.

Wintersport in Mt Hutt

Mt Hutt is een skigebied op het zuideiland van Nieuw-Zeeland. Vanaf de stad Christchurch is het zo’n 2 uur rijden, waarvan de laatste kilometers over een offroad weg gaan. Omdat de weg niet altijd goed begaanbaar is door de verse sneeuw en verschillende weersomstandigheden, is het skigebied regelmatig gesloten. Mt Hutt beschikt over ongeveer 40 km aan pistes en een geweldig off-piste terrein. Er zijn een aantal fijne berghutten en het uitzicht op de omgeving is geweldig.

Een wintersport naar Mt Hutt betekent wel een lange reis van minimaal 35 uur. Helaas is dat op dit moment door het reisadvies niet mogelijk, maar het is altijd een mooie bucketlistbestemming voor volgend jaar.

Pistenbullybestuurder gezocht

Eerder deze week kwam Mt Hutt al in het nieuws. Het skigebied is op zoek naar een ervaren pistenbullybestuurder. Iets voor jou? Meer informatie lees je in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in