Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ook Alternatieve Elfstedentocht Weissensee van morgen is afgelast

© Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Wintersportredacteur

Het ijs op de Weissensee laat ook de start van de tweede Alternatieve Elfstedentocht niet toe. De sneeuwval en temperatuur zorgen ervoor dat ook de wedstrijd van 27 januari 2023 nu officieel afgezegd is.

Alternatieve Elfstedentocht afgezegd

Na het bericht dat de eerste toertocht niet kon doorgaan is dit een echte teleurstelling voor alle schaatsers… Ook de tweede tocht die voor morgen op de planning stond is geschrapt, dat is zojuist bekendgemaakt door het bestuur van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Het hele team heeft hard gewerkt om de ijsbaan in orde te krijgen, maar de vorst bleef uit. Het is niet veilig genoeg om de wedstrijd te starten. De omstandigheden zijn zo slecht dat er ook op zaterdag niet gereden kan worden.

En nu…

Alle deelnemers van de eerste twee tochten krijgen hun inschrijfgeld terug. Het wedstrijdprogramma voor vandaag, morgen en zaterdag is volledig geannuleerd. Wel is vanmiddag vanaf 16.00 uur de feesttent geopend. Het entertainmentprogramma blijft voor komende week hetzelfde. Je kunt dus alsnog vermaakt worden bij de Weissensee.

De volgende Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee staat op de planning voor 31 januari 2023. Duimen dat deze wel door kan gaan! De temperatuur blijft de komende dagen laag, maar na het weekend kan deze weer iets oplopen. Ook wordt er voor maandag weer een klein beetje sneeuw verwacht. Het is dus nog maar afwachten of er gestart kan worden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in